Hírek

Portugál kupakaland és a wolfsburgi grizzly-k

Félidei ikszet várunk ma Portugáliában, valamint Grizzly sikert Németországban
A mai nap a kellemetlenül halvány futball kínálat mellett is találtunk egy ígéretesnek tűnő tippet, emellett pedig a német élvonalbeli jégkorong ligába is ellátogatunk.

Moreirense – Nacional Első félidő X @ 2,00

Portugália: Portugál Kupa

Dátum: 2011/12/23 21:15

Fogadóiroda: Bwin

Egyenes kieséses rendszerben zajlik a Portugál kupa, ahol a negyeddöntőben a Moreirense fogadja a Nacional csapatát. Mindkét csapat meglepően jól menetel a kupában, s mindkettejüknek fontos lehet a minél jobb eredmény elérése, így nem várunk izgalmas első félidőt.
A hazaiak remekül csengő Benfica Castelo Branco csapatát kapták a sorsolás során a kupa második körében, és egy izgalmas meccsen verték a kiscsapatot 3:2 arányban hosszabbítást követően. A lelkes amatőrök tehát majdnem meglepték a másodosztályú gárdát, de a végét nem bírták szusszal. Aztán ismét egy nem túl neves csapatot kapott ellenfeléül Jorge Casquilha legénysége: ez már sokkal könnyedebben ment, hiszen 3:1-el küldték haza a vizitálókat. A negyedik kört is odahaza játszhatta a Moreirense, ahol ismét egy kiscsapatot kellett vendégül látniuk: ezúttal kárpótolták a közönséget, s 7:1-re verték a Lousada csapatát (remélem nem csak nekem cseng ismeretlenül a csapat neve…). Most pedig itt a negyeddöntő, és egy sokkal nagyobb csapat, itt már nincs helye hibának! A második vonalban egyébként jól áll a csapat, hiszen a 3. helyen tanyáznak, hátrányuk mindösszesen 2 pont a listavezető Estoril csapatával szemben. Meglepő módon egy középpályás a legeredményesebb a Moreirense csapatában, hiszen Fabio Espinho immáron 6 találatot jegyezhet. A csatárok közül a brazil Wagner a legeredményesebb, aki eddig 3 gólig jutott. Egyébként a hazaiak a 12 meccsükből eddig 4 alkalommal zárták döntetlennel a félidőt. Odahaza 6 meccsből ez a szám 3. Tehát nem szokásuk nekiesni az ellenfélnek, s általában a védelem is állja a sarat, főleg a meccsek elején.

A mostani vendég csapatnak pedig nem is lenne túl jó ötlet, hiszen ezúttal az élvonalbeli Nacional csapata látogat hozzájuk. A gárda botrányosan szerepel az első osztályban, hiszen 13 fordulót követően csupán a 14. helyen állnak. A félidei eredményeikkel sem dicsekedhet a gárda, hiszen a 13 meccsből 4-2-7 félidei mérleget sikerült produkálni, idegenben ez a mutató 1-2-3. A kupába csak a 3. körben kellett bekapcsolódniuk, ekkor a Feirense otthonába látogattak, ahol végül 1:0-s sikert arattak. A 4. körben a Pacos Ferreira otthonában kellett fellépniük, ahol a hosszabbítás után a 2:2-s eredményt büntetőkkel koronázták meg a csapatok, melyből végül a Nacional jött ki jobban. A madeirai együttes most sem számíthat könnyebb meccsre, hiszen a lelkes hazaiak a feljutás mellett szeretnének ma továbbjutni. A vendégek eléggé silányan állnak gólszerzők tekintetében: a csatársorban Rondón és Mateus is csupán 2-2 gólig jutott, a középpálya pedig még ennyire sem mondható gólerősnek…
Az esti derbin nem számítok izgalmas első félidőre: a Nacional gyakorlatilag képtelen a gólszerzésre, míg a Moreirense nem fog nekiesni első osztályú ellenfelének. Ráérnek a csapatok eldönteni a találkozót a második 45 percben is. Kevés gólra, és első félidei döntetlen tippre hívjuk fel a kedves fogadók figyelmét nagyon csábító szorzóért cserébe!
Tipp: döntetlen első félidő!

Grizzly Adams Wolfsburg – EHC München 1 @ 1,85

Németország: DEL jégkorong liga

Dátum: 2011/12/23 19:30

Fogadóiroda: Interwetten

Egyik kedvenc német hokicsapatom lép jégre péntek este: a Wolfsburg csapata ez, akik ezúttal a München gárdáját fogadják, s én biztos hazai sikerre számítok.
A grizzlyk szépen menetelnek a ligában, helyük a playoffban nem kérdőjelezhető meg egyelőre, hiszen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak. 30 fordulót követően 47 ponttal a 4. helyen tanyáznak. 13-5-12 mérlegük nem tűnik annyira jónak, mégis kiegyensúlyozottnak nevezném eddigi produkciójukat. Odahaza 9-1-5 mérleget hoztak össze eddig. Átlagosan 3 gólt lőnek meccsenként, hiszen a 30 találkozó folyamán 90 gólt szereztek, ezzel szemben pedig 71-t kaptak. Hazai gólarányuk 49:28, tehát odahaza veszélyesebbek a kapura, s a védelmük is stabilabb lábakon áll.

A München egyelőre a 9. helyen áll a tabellán, ami a végelszámoláskor azt jelentené, hogy playoff-t kellene játszaniuk a playoff-ba kerülésért (hagyományosan a maradék két play-off helyért a bajnoki 6-10. helyezett csapatok játszhatnak). A bajorok eddig 39 pontot szereztek, s közel sem olyan gólveszélyesek, mint a wolfsburgi alakulat: eddig csupán 68 alkalommal találtak be az ellenfél kapujába, ellenben immáron 69 kapott gólnál tartanak. Idegenben 4-6-5 mérleget tudnak felmutatni 36:40 gólaránnyal.
A Wolfsburg az Augsburg elleni győztes meccsről érkezik majd erre a találkozóra, míg a München 3 meccses győzelmi szériában van (véleményem szerint ezt ideje lenne megszakítani…). A két csapat egymás ellen legutóbb túlórára kényszerült, hiszen 3:3-al zárult a rendes játékidő, végül hazai környezetben a München jobban bírta idegekkel, így bezsebelte a maradék pontot túlóra árán. A legutóbbi 10 közös meccs meglehetősen nagy Wolfsburg fölényt mutat: 8 grizzly siker, s mindössze 2 bajor győzelem. A Wolfsburg odahaza általában több góllal is megveri a München-t. Remélem ez ma este sem lesz másképp, én mindenképp a hazaiak győzelmét várok!
Tipp: hazai siker!

Olvasói sztorik