Hírek

Király Gábor DVD-n foglalta össze pályafutását

Király Gábor, a magyar válogatott kapusa szakmai-önéletrajzi DVD-t jelentetett meg.

Kapcsolódó cikkek

A német 1860 München jelenlegi, a Haladás, a szintén német Hertha BSC, és az angol Crystal Palace, West Ham United, Aston Villa és Burnley egykori kapusa a DVD-t bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 63 perces videóanyaggal a jövő kapusainak kíván üzenni.

– Az utánpótlásnak, a fiataloknak szeretném azt megmutatni, hogy honnan hová lehet eljutni, ha valaki kiskorától fogva tudatosan tervezi az életét – fogalmazott Király, aki konkrét tanácsként az javasolja a mai fiatal kapusoknak, hogy csak azután igazoljanak külföldre, ha már pár évet védtek az NB I-ben.

A DVD négy részből áll, három helyszínen – Szombathelyen, Berlinben és Londonban – játszódik, s gyerekkorától kíséri végig a 36 éves kapus pályafutását. Tulajdonképpen egy kerettörténet, hiszen a 85-szörös válogatott labdarúgó nem titkolja, hogy pályafutását ott szeretné befejezni, ahol egykor elkezdte: Szombathelyen. A vasi városban 2003-tól már egy négy és félhektáros sportlétesítményt is működtet, amelyet a semmiből épített fel, s ami futballkarrierje után az első számú elfoglaltságot jelenti majd a számára.

Andrusch József, a magyar válogatott kapusedzője a DVD értékeként azt emelte ki, hogy Király három kapusiskolát – a magyart, a németet és az angolt – is bemutat benne.

– Nem kimondottan szakmai, és nem is kizárólag életrajzi anyagról van szó, ez a film együtt szakmai és életrajzi. Kedvet csinál ahhoz, hogy a fiatalok sportoljanak, illetve kapusok legyenek. Nekem nagyon tetszett – mondta Andrusch.

Király Gábor: A kapus címet viselő DVD-je egyelőre Magyarországon kapható, de később Angliában és Németországban is szeretné megjelentetni, valamint azt is tervezi, hogy néhány év múlva kapusoknak szóló szakmai videóanyagokat is összeállít majd – írja az MTI.

Olvasói sztorik