Hírek

Fél évig Jákli Péter irányítja az Ajka csapatát

Rangadó
Rangadó

2011. 12. 22. 13:02

Az eddigi pályaedző főszereplővé lépett elő Ajkán, de csak féléves távlatban gondolkodnak.

Kapcsolódó cikkek

Artner Tamás lett a Haladás vezetőedzője, tehát három és fél év után távozott Ajkáról. Az NB II Nyugati-csoportjában a közelmúltban – sorrendben – ötödik, negyedik és hatodik helyezett bakonyiak jelenleg az ötödik helyen állnak, tehát most is jó szezont futnak. A vezetőség nem sokat vacillált, a megüresedett edzői posztra felkérte Jákli Pétert, az eddigi másodedzőt, aki korábban, az NB III-ban már irányította az együttest. A pápai születésű, 48 éves tréner a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy az egycsoportos másodosztály bevezetése miatt csak fél évre terveznek, addig az önkormányzattal egyeztetve eldöntik, hogy a további szereplés anyagi feltételeit meg tudják-e teremteni.

– Kaibás Dezső klubelnök azt nyilatkozta, hogy egynapos gondolkodási időt kért a felkérést követően.
– Ez nem volt releváns dolog, csupán az volt a fontos, hogy az összes elnökségi tag tudjon róla. Nagyon régóta benne vagyok az ajkai futballban, és úgy voltam ezzel a felkéréssel, mint Artner Tamás a szombathelyiek invitálásával: ha rám bízták a csapat irányítását, akkor el kell vállalni – vélekedett a Rangadó megkeresésére Jákli Péter.

– Ez komolyabb, felelősségteljesebb munka lesz, vagy olyan jól ismeri a csapatot és a játékosokat, hogy egyáltalán nem tart a kihívástól?!
– Tényleg nagyon régóta vagyok itt pályaedző, és az elmúlt három és fél évet is végigdolgoztam Artner Tamás mellett. Sőt, anno az én felkérésemre jött Ajkára! Érdekesebb lesz ez a munka, de Tamás nagyon jó edző, rengeteget tanultam tőle. Azt szeretném folytatni, amit ő elkezdett és meghonosított. Azért is kértek fel engem erre a félévre, mert ismerem a játékosokat és Tamás munkáját.

– A klubelnök is hangsúlyozta ezt a féléves időtartamot, és most ön is. Nem terveznek hosszabb távra?
– Nem ez a kérdés! Az egycsoportos NB II bevezetése miatt tervezünk csak fél évben. Addig az önkormányzattal és a polgármesterrel egyeztetve el kell döntenünk, hogy a további másodosztályú szereplés anyagi feltételeit meg tudjuk-e teremteni. Ebben a félévben erre kell fókuszálnunk. A közelmúltbeli eredmények alapján úgy vélem, helyünk van a tizenhat-csapatos NB II-ben is. Természetesen mi is szeretnénk, ha sikerülne, de még meg kell várnunk, hogy az MLSZ milyen infrastrukturális és egyéb követelmények állít a klubok elé.

– Másodedzőként hogy látta az együttes őszi teljesítményét?
– Maximális őszt produkáltunk! Egy-két hazai döntetlen volt, ami nem tetszett a közönségnek, de ilyen a sport, nem lehet minden meccset megnyerni! A célokon belül vagyunk, Tamás a nyolc-tizenkettedik helyet tűzte ki, a vezetőség inkább az első és a nyolcadik hely közé várja a csapatot. Azt szeretném, ha komoly változtatás nélkül, ugyanezzel a kerettel el tudnánk érni a célunkat.

– Voltak hiányosságai a csapatnak?
– Javítanivaló mindig van. Nálunk a helyzetek kihasználása a negatívum, de ez nem edzőkérés, inkább a játékosok mentalitásától, tudásától függ. Rengeteg ziccert dolgoztunk ki, és sok kimaradt, de ahogy látom, ez az egész futballunkra jellemző. Szeretném az elmúlt évek tapasztalatai alapján végigvinni ezt a félévet.

A legjobb ősz volt
Az elmúlt években fokozatosan növelte őszi pontjai számát az FC Ajka. A két évvel ezelőtti 24 után tavaly 25 következett, az idén pedig 26! A csapat ezzel az ötödik helyen telelhet. A hét győzelem mellett öt döntetlen gyarapította a pontok számát, a 24 lőtt gól mellé pedig a mezőny második legkevesebb találatát kapták: tizenhetet. A góllövőlistán Mihalecz Péter a harmadik helyen áll (8), de Subicz Gábor és Gaál Bálint is négy-négy alkalommal beköszönt az ellenfeleknek.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

BUDAPEST, HUNGARY - JUNE 09: Head coach Georges Leekens of Hungary listens to the anthem prior to the International Friendly match between Hungary and Australia at Groupama Arena on June 9, 2018 in Budapest, Hungary. (Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.