Hírek

Hol gólok,hol hazai esélyek…

Hajrá Trabzon, és gólok Londonban!

Tottenham-Chelsea Mindkét fél betalál: IGEN!

Azt gondoljuk, hogy a londoni rangadón mindkét védelem legalább egyszer kapitulál majd!
Rangadót rendeznek a karácsony előtti utolsó játéknapon: a 17. fordulóban a 3. helyen tanyázó sarkantyúsok a 4. pozícióban lévő kékeket látják vendégül. Redknapp mester alakulata még csak 15 fellépésen van túl, és ezekben az ütközetekben 34 pontot gyűjtött. A White Hart Lane-en 6-0-1-es egészen remek sort produkáltak Defoe-ék, egyedül a Manchester City győzött náluk még augusztusban, azóta hat siker zsinórban. Mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény!
A fehér-kékek már tavaly is erős csapatnak számítottak, ám a nyáron tovább erősödött a keret. Érkezett például Adebayor, akivel tovább bővült a taktikai repertoárja a rutinos trénernek. A középpályán kiváló, labdaügyes futballisták szerepelnek, elég, ha csak Modricra, Van der Vaartra, vagy Lennonra gondolunk. És a védelem is jól megszervezett; ezt bizonyítja, hogy otthon négy meccsen nem kaptak gólt, a ManCy-től kapott ötös mellett csak a QPR és az Arsenal tudott beköszönni Friedelnek. Szóval, jó kis csapat a Spurs!
Ami Sandróék formáját illeti: az elmúlt nyolc meccsükből hetet behúztak, két hete Stoke-ban szenvedtek el egy váratlan vereséget. Összességében viszont jól szerepelnek Gallasék, a BL-t érő 3. helyre odaérhetnek.
Ehhez viszont az egyik legnagyobb riválist, a Chelsea-t le kellene győzni. Ami nem lesz egyszerű feladat, ugyanis a kékek egyre jobb formába lendülnek. 16 találkozót követően 32 pont áll a nevük mellett, Andre Villas-Boas együttese idegenben 4-2-2-es sort hozott össze. Kikapott Manchesterben, az United vendégeként, és a QPR pályáján. A szeszélyesen szereplő gárda az elmúlt hetekre kapta össze magát: három meccset is behúzott zsinórban, ezek közül a listavezető ManCy ellenit érdemes kiemelni. Aztán a hétvégén megtorpantak Lampardék, és nem bírtak idegenben a nem túl veretes Wigannel. Ha ez a plusz két pont meglenne, akkor most jobb gólaránya miatt Drogbáék várnák a 3. helyről a ma esti derbit.
A fiatal portugál stratéga keze munkája egyre jobban látszódik a Chelsea-n. A formán kívül futballozó sztárokat minden gond nélkül kihagyja a csapatból, korábban ezt tette Lamparddal is, legutóbb pedig Fernando Torest jegelte a padon. Kíváncsian várjuk, hogy ezúttal milyen összetételben vezényli pályára alakulatát a mester.
Az elmúlt években ebben a felállásban rendre betalált mindkét fél, volt, hogy a lefújáskor 4-4-et mutatott az eredményjelző tábla. Azért 8 találattal nem merünk kalkulálni, de azt nagyon érezzük, hogy Cech és Friedel is egyszer kapitulál majd ma este!

Trabzonspor-Orduspor 1!

A Trabzon kikecmereg a gödörből, és behúzza a három pontot az újonc ellen!
Mély válságba süllyedt a Trabzonspor: a tavaly még az aranyéremért harcoló alakulat jelenleg csak a 10. helyet foglalja el a tabellán. Otthon, a Hüseyin Avni Aker Stadium-ban gyenge a mérlege: 3-1-4. Senol Gunes alakulata pocsék formában van: a visszafogott kezdés után egész jó őszt produkáltak Volkanék, ám az elmúlt hat mérkőzésen képtelenek voltak nyerni. Mindössze két pont került a nevük mellé; itt azonban azt meg kell említeni, hogy az élcsapatokkal is ebben a periódusban meccseltek a fiúk. Mindenesetre lecsúsztak rendesen a tabellán, 16 fellépés után 21 pont áll a nevük mellett. Ha nyernek Colmanék, és a többi eredmény is számukra megfelelően alakul, úgy feljöhetnek az EL-rájátszást érő helyek valamelyikére. Ehhez azonban alaposan fel kell javulnia a gárdának. Nem lehet ott a meccsen Zokora és Akgün eltiltás miatt, Cora és Vittek pedig még nem gyógyult fel sérüléséből. A Trabzon igencsak “egyszemélyes” együttes: Burak Ylmaz 13 találatnál jár, mögötte azonban csak egy gólos focisták vannak a keretben… Sok múlik a támadó formáján.
Az Orduspor szimpatikus csapat nékünk: eddig akárhányszor megverettük, mindig becsülettel tette a dolgát, és megadta magát aktuális ellenfelének. Legutóbb például a Galatának 🙂 No de félre a poénokkal, az újonc egészen jól kezdett, aztán lassan elfogyott a szufla, amelynek következtében most már a 14. helyre csúszott vissza, 16 összecsapáson 17 pontot zsebeltek be a kékek. Ám az utolsó hat meccsét elbukta, és összességében 9 fellépés óta nyeretlen. Idegenben 2-2-4 a mérlege. A brigádnál nagy neveket nem találtunk a keretben, tán Fatih Tekke, a korábban a Zenitnél is légióskodó támadó sorolható ebbe a kategóriába. A házi gólkirály Bogdan Stancu, aki eddig négy találatot jegyez.
Tavaly egy kupameccsen futottak össze a felek, akkor 2-1-re a Trabzonspor nyert ebben a felállásban. Most is a hazaiaknak szavazunk bizalmat, a pontok Trabzonban maradnak! Tippünk tehát 1-es!

Olvasói sztorik