Hírek

Végleges a vb-selejtező menetrendje

Az egyeztetések sikeresnek bizonyultak, Andorra ellen kezd a magyar válogatott.

Mint ismert, a magyar válogatott a 2014-es világbajnokság európai selejtezőinek D-csoportjában kapott helyet a holland, a török, a román, a lett és az andorrai együttes mellett. A hat ország labdarúgó-szövetségeinek vezetői október 24-én Amszterdamban vettek részt több órás programegyeztető tárgyaláson, a találkozó azonban nem hozott eredményt, az összes felvázolt javaslat elbukott, így nem sikerült kialakítani a csoport menetrendjét – írja az MLSZ honlapja.

A szabályok szerint ilyen esetekben a FIFA határoz a menetrendről, s a döntést minden érintett szövetségnek kötelező elfogadnia. Ezúttal azonban az utolsó pillanatban mégis egyezség született, miután a Magyar Labdarúgó Szövetség kezdeményezésére az érintettek folytatatták a programegyeztetését. Az MLSZ sikeres sportdiplomáciai lépését követően a csoport tagjainak szerdán sikerült megállapodniuk a végleges menetrendben.

Világbajnoki selejtező, D-csoport
A magyar válogatott programja
2012. szeptember 7. Andorra–Magyarország
2012. szeptember 11. Magyarország–Hollandia
2012. október 12. Észtország–Magyarország
2012. október 16. Magyarország–Törökország
2013. március 22. Magyarország–Románia
2013. március 26. Törökország–Magyarország
2013. szeptember 6. Románia–Magyarország
2013. szeptember 10. Magyarország–Észtország
2013. október 11. Hollandia–Magyarország
2013. október 15. Magyarország–Andorra

A csoportelsők automatikusan kijutnak a világbajnokságra, míg a nyolc legjobb második pótselejtezőt játszik.

– A mi javaslatunkra került sor egy utolsó egyeztetésre a szövetségek között, mert minden érintett szerette volna elkerülni azt a helyzetet, hogy a FIFA kedvezőtlen időpontra sorsoljon számára mérkőzést – mondta az MLSZ honlapjának Egervári Sándor szövetségi kapitány. – A 2013-as versenynaptárban júniusban is lesznek mérkőzésnapok, és a csoportból mindössze két válogatott vállalta volna, hogy ezeken a játéknapokon pályára lép. Számunkra nem tekinthető rossznak a kialakított program, elfogadható menetrend alakult ki, ez alapján azt mondhatjuk, hogy mindhárom félévben két-két nagyon nehéz mérkőzésünk lesz. A beosztás segítségével stábommal pontosabb megfigyelési programot tudunk összeállítani, egyelőre azokra az ellenfelekre koncentrálva, amelyekkel már 2012-ben megmérkőzünk.

Olvasói sztorik