Hírek

Spanyol hazai sanszok

A Király Kupában a Betis és a Malaga esélyeire hívjuk fel a figyelmet.

Betis-Cordoba 1!

Az egyre jobb formába lendült sevillai alakulat legyőzi másodosztályú riválisát, és továbbjut a Király Kupában!
Az első ütközetben a Cordoba győzött 1-0-ra, tehát Pepe Mel alakulata hátrányból várja a második felvonást. A Betis újonc az élvonalban, parádésan kezdett, ám négy forduló után levesztették a fonalat a zöld-fehérek, és sorban kapták a pofonokat. De december elején jött Castro, és a Valencia ellen a hajrában sikerült két gólt vágnia! A siker után ugyan jött a Cordoba elleni kirándulás, ám a kupameccset követően a Vicente Calderonban is behúzták a három pontot Santa Cruzék!
A Cordoba a Segunda Divisionban tolja, ott erős középcsapatnak számít, hiszen a 7. 18 játéknap után 30 egységgel. Paco Jemez alakulata odahaza 4-4-1-es sort hozott össze, amely az erősebbek közé tartozik. Viszont a gólokkal nincsenek jó viszonyban Pepe Dizék: 19-13 a találati arányuk! A kapott a legkevesebb a mezőnyben, viszont a rúgott mutatója az utolsók között szerepel. Ami a gárda formáját illeti: a legutóbbi hét fordulóban csak egyszer kapott ki, és ebben a periódusban szerzett 12 pontot. A kupában a Real Murcia és a Huesca esett eddig a brigád áldozatául.

Nos, az elmúlt években nagyon egál a két csapat mérlege, ám Sevillám inkább a zöld-fehérek felé billen a mérleg nyelve. És ezúttal a hazai pálya előnye dönthet. Az az érzésünk, hogy Canasék legyűrik a lelkes Cordobát! Nem várunk sok gólt, mert a vendégeknek valóban masszív a védelmük. Azonban a Betis győzelmét ennek ellenére nyugodt szívvel javasoljuk! Tippünk tehát 1-es!

Malaga-Getafe 1!

Egy másik spanyol kupameccset is kiszemeztünk magunknak: a La Rosaledában a délik megint elverik a fővárosiakat!
Az első mérkőzésen a Malaga 1-0-ra nyert Madridban, tehát Pellegrini mester alakulata előnyből várhatja a visszavágót. A Malaga a bajnokságban a középmezőny elején tanyázik, a 7. 24 ponttal, otthon nagyon rendben vannak Rondonék: 5-1-1-es mérleggel büszkélkedhetnek, csak a Real nyert nála, ezen kívül az Osasuna csent pontot Délről. Joaquinék három bajnoki óta nem nyertek, közben viszont sikerrel szerepeltek a kupában. Összességében jó kerettel dolgozhat a dél-amerikai szakember, mind a védelmet, mind a támadószekciót alaposan megerősítették a nyáron, és ennek már látszik is az eredménye.
A Getafe a gyenge kezdés után felkapaszkodott a középmezőnybe, jelenleg a 12. helyen áll, és ezt a pozíciót elsősorban hazai teljesítményének tudhatja be. Vendégségben gyenge, 1-1-6-os a mérlege, viszont figyelemre méltó, hogy épp a legutóbbi túráján nyert (Mallorca 1-2). A kékeket kicsit unalmas alakulatnak tartjuk, bár azért Mikuék mostanság azért szépen teljesítenek. Az elmúlt négy meccséből hármat behúztak, közben leverték a Barcát is! Luis Garcia mester keze alatt egyre stabilabb a Getafe, ám most mégsem nékik szavazunk bizalmat.
A madridi kiscsapat ugyanis rendre leszerepel a La Roselédában. Legyen szó kupáról, vagy bajnokságról, a fővárosiak nem tudnak nyerni Délen. Most sem járnak sikerrel, a Malaga okos játékkal megint leveri a vendégeket, és kettős győzelemmel lép tovább a következő körbe!

Olvasói sztorik