Hírek

Kupakedd

A német és a spanyol kupában is az élvonalbeli együttes továbbjutását várjuk. Hajrá Dortmund, hajrá Espanyol!

Bastia-Tours 1!

Pontosan tudjuk kedves sporttársak, hogy a gall II. vonalban nagyon gyakori eredmény a döntetlen, ám ennek ellenére most teljesen érezzük a korzikaiak sikerét. Húzzuk be a hazait, mindjárt azt is eláruljuk, hogy miért…
A francia második ligában a 18 fordulót rendezik karácsony előtt, aztán a gárdák január közepéig szabadságra vonulnak. A mi hőseink egyelőre a középmezőnyben foglalnak helyet, azonban a hazaiakban ennél több van, nem lepődnénk meg egy cseppet sem, ha a végjátékban az első három hely valamelyikére befutna a kékek hajója.
Igen, beszélhetünk hajóról, hiszen a Bastia korzikai alakulat. A Stade Armand Cesari-ban rendezik a mérkőzéseiket, és otthon eddig még őrzik veretlenségüket: 4-4-0-ás a mérlegük. Összességében jelenleg az 5. pozícióban tanyáznak, 17 ütközetben 27 pontot szereztek a kékek. A feljutást érő dobogótól mindössze három egységre vannak Rothenék. Frederic Hantz vezetőedző egyébként erős kerettel dolgozhat, az előbb említett Rothen mellett több élvonalbeli futballista is erősíti a szigetlakókat. Maoulida, Khazri és Suarez egyaránt bizonyított már korábbi egyesületeiben.
Arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy a Bastia újonc a ligában, hiszen tavaly még a III. osztályban vitézkedett. Ehhez képest nagyszerűen teljesítenek a kékek. Sőt, a klubnál nem titkolt cél az élvonalba jutás kivívása.
A Tours a 10. helyről várja a folytatást, 17 ütközetben 23 egységig jutottak a fiúk. 2-2-4-es vendégmérlegük nem valami félelmetes, és a 4-8-as gólarány is arról tanúskodik, hogy nem igazán támadnak idegenben Peter Zeidler tanítványai. Diegóék otthon erősen, verik is rendre ellenfeleiket, a túrákon viszont mostanság különösen nem megy a gárdának. Az elmúlt három kiránduláson még gólt sem rúgtak, kétszer pedig ki is kaptak.
És akkor nézzük, hogy milyen szívesen utazik Korzikára a Tours-i brigád! Az elmúlt öt esztendőben háromszor vizitált a szigeten a Tours, és mindannyiszor legalább kettővel kikapott. Azt, hogy hendivel is nyer ma a Bastia, nem állítjuk, de. hogy a pontok odahaza maradnak, abban szinte biztosak vagyunk. Tippünk tehát: 1-es!

Fortuna Düsseldorf-Borussia Dortmund 2!

A Német Kupa nyolcaddöntőjében két élcsapat találkozik, igaz, az egyik a másodosztályban vitézkedik, míg a másik a Bundesliga I. címvédője. A hazaiak mintha hullámvölgybe kerültek volna, a sárga-feketék pedig egyre magabiztosabbak, így a vendégek továbbjutását jósoljuk!
A Fortuna a Bundesliga II. élcsapata, remekelnek is a piros-fehérek, bár mintha mostanság kissé megtorpantak volna Norbert Meier tanítványai. Az ESPRIT Arénaban egészen impozáns a mérlege, 8-0-1-es a mérlege. Viszont fájó, hogy a vereséget épp a legutóbbi fellépésén szenvedte el az alakulat: a Paderborn nyert nála 3-2-re. Az azt megelőző héten is csak ikszeltek Jovanovicék, akkor a Bochum csent tőlük pontot. Az együttes jó eséllyel pályázik a feljutásra, legnagyobb riválisa az Eintracht Frankfurt és a Greuther Fürth, ám azt gondoljuk, hogy a tavaly még élvonalbeli frankfurtiakkal együtt osztályt válthatnak tavasszal.
A Hassen Kassel és a “kismünchen” került eddig a piros-fehérek útjába, és bizony egyik alakulat sem tudta megnehezíteni a Fortuna dolgát: mindkettővel 3-0-ra végeztek a fiúk.

A Borussia Dortmund eddig felemás szezont produkált: csalódást keltően kezdte a bajnokságot, és bizony a gyengélkedés átragadt a BL-szereplésre is. Jürgen Klopp mester együttese az ősz második felére összekapta magát, legalább is ami a Bundesligát illeti, és ennek köszönhetően felkapaszkodott a dobogóra. Féltávnál a 2., három pontos hátrányban a Bayernnel szemben. Idegenben nem túl veretes a sárga-feketék mérlege: 4-3-2; a Hoffenheim és a Hannover vendégeként maradtak alul, igaz, még hónapokkal ezelőtt. 11 mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, tehát Germániában nem lehet panasz Götzéék teljesítményére.
A fiatal játékosokkal nagyszerűen megtalálta a közös hangot a vehemens vezetőedző, a titánok pedig remekül küzdenek. A támadósoruk félelmetes, Lewandowski, Kagawa, Barrios, Götze, Grosskreutz minden védelem összekuszálására alkalmas.
A Sandhausen és a Drezda igyekezett eddig feltartóztatni a sárga-feketéket a kupában, de Hummelsék még csak gólt sem kaptak a két találkozón.
Több mint tizenkét esztendeje nem találkozott egymással a két alakulat, tehát közös múltról nem érdemes említést tenni. Így hát marad a forma, és ennek alapján egyértelműen a vendégek tűnnek esélyesnek. Nyer is a Borussia, és továbbjut a kupában. Tippünk: 2-es!

Espanyol-Celta Vigo 1!

Az élvonalbeli együttes továbbjutását várjuk a Király Kupa nyolcaddöntőjében! A jó formában lévő gárdák összecsapásán a hazaiak legalább egy góllal jobbak lesznek riválisuknál!

Kék-fehér alakulatok feszülnek egymásnak a spanyol kupában: az első mérkőzésen Vigóban 0-0-ás végeredménnyel zárult a találkozó. Most a Cornella – El Pratban randevúznak a felek. Mauricio Pochettino brigádja az élvonalban szerepel, ráadásul nem is rosszul. A barcelonai alakulat jelenleg a 8., 4-1-2-es hazai sorral rendelkezve. Sergio Garciáék szeszélyesen kezdték a bajnokságot, aztán októberben futottak egy jó szériát, majd jött megint a hullámvasút. Az elmúlt hetekben azonban megint kiegyenesedett a gárda: előbb elverték simán az Atleticót, ikszeltek Vigóban, végül három ponttal tértek haza Gijonból. Viszonylag kevés gólt lőnek a fiúk (bár erre alaposan rácáfoltak az elmúlt két bajnokin, amikor is hatot hintettek…), hiszen találati arányuk 16 meccs után 17-20. A Király Kupában mindenképpen bizonyítana a katalán alakulat, és mivel a bajnokság szünetel, Pochettino mester vélhetően a legjobb tizenegyét küldi majd pályára a Celta ellen.
A vigóiak a Segunda Divisionban vitézkednek, és csak úgy, mint az elmúlt esztendőkben, ezúttal is az élmezőnyhöz tartoznak. Jelenleg a 6. helyen állnak, amely osztályozót érhet a végelszámolásnál, és pontszámban sincsenek nagyon lemaradva, hiszen az éllovas Elche mindössze négy egységgel gyűjtött nála többet. Paco Herrera csapata idegenben sem rossz (4-2-3), és De Lucasék formájára sem lehet panasz, hiszen elmúlt három mérkőzésükön 7 pontot húztak be. A bajnokságban már 31 rúgott gólnál járnak, ennél többet csak az elmúlt hétvégén hatot hintő listavezető szerzett.
A sötétkékek kontra világoskékek meccsétől mégis a hazaiak sikerét várjuk. Azt gondoljuk, hogy az élvonalbeli rutin továbbjutást érhet. Szerintünk a magára találó Espanyol – ha nem is könnye – de kivívja a továbbjutást!

Olvasói sztorik