Hírek

Az év utolsó német meccse

A germán mérkőzésen gólváltással kalkulálunk. A Birmingham akár nyerhet is a Selhurst Parkban...

Crystal Palace-Birmingham 2(x)!

Vérbeli angol másodosztályú mérkőzést rendeznek hétfőn este Londonban: a tavaly még élvonalbeli Birmingham ponttal, pontokkal távozik a Selhurst Parkból.
A Championshipben a 22. fordulót rendezik a hétvégén, igaz, a vendégek még csak 19 bevetésen vannak túl az Európa Liga-elfoglaltság miatt. No de térjünk vissza a piros-kékekre! A brigád a 12. helyről várja a folytatást, eddigi 21 fellépésén 30 egységet termeltek be Speroniék. A Selhurst Parkban sok ikszet játszik a gárda (3-6-1), csak a Middlesborough nyert nála. Formája érdekes, ugyanis épp a legutóbbi játéknapon törtek meg gy hét meccsből tartó nyeretlenségi sorozatot. Murrayék Nottinghamben nyertek 1-0-ra. Nehéz mérkőzése vrnak idén a fiúkra, hiszen ezt követően a listavezetővel, majd a Millwallal randevúznak. Hazai gólarányuk 9-6, tehát nem viszi túlzásba a góllövést Dougie Freedman alakulata; igaz, a védekezésük is stabil.
A vendégek több fronton harcoltak eddig: a múlt héten búcsúztak a kékek az Európa Ligától. Az együttes teljesítményén meg is látszott, hogy több vasat tartott a tűzben, hiszen jelenleg csak a középmezőnyben foglal helyet. Most a 14., 19 meccsen 29 pontot hoztak össze Zigicék. És idegenben egyszerűen botrányosan gyengén teljesítenek a kékek. 2-2-6 a mérlegük, tehát erre a sorra nem lehet büszke Chris Hughton menedzser. A társulat szeszélyes passzban van, pontosabban a hazai-idegenbeli teljesítménykülönbség nagyjából leképezi azt, hogy milyen passzban vannak. Legutóbb otthon léptek pályára Kingék, nyertek is a Doncaster ellen. Előtte háromszor kirándultak, és mindössze egy pontot sikerült összehozniuk. Ha az elmaradt mérkőzéseken nem botlanak a kékek, úgy egészen felkapaszkodhatnak a tabellán, az osztályozós helyekre tehát oda is érhet majd a gárda.
Az elmúlt esztendőkben a Selhurts Parkban egészen jól szerepelt a Birmingham: a legutóbbi öt fellépése közül csak egyszer maradt pont nélkül, emellett kétszer nyert és kétszer ikszelt. Szerintünk megint nem marad pont nélkül a “Blues”, tippünk ennek megfelelően 2(x)!

St. Pauli-Eintracht Frankfurt Mindkét fél betalál: IGEN!

Gólváltást várunk a Bundesliga II. hétfő esti rangadóján: szerintünk mindkét együttes betalál!

Az 5. helyezett hamburgi alakulat a 3. pozícióban tanyázó Frankfurtot látja vendégül, és ismerve a két alakulatot, meggyőződésünk, hogy mindkét háló megzördül majd. A St. Pauli 18 fordulót követően 36 pontot szerzett, Millerntor-Stadionban 6-1-2-es mérleget produkált (a Düsseldorf és az Erzgebirge Aue nyert nála). A barna-fehérek nincsenek kirobbanó formában, két kirándulásukon mindössze egy pontot hoztak össze, és bizony a szerencse is elpártolt a vigalmi negyed tizenegyétől, hiszen Ingolstadtban az utolsó előtti percben kapták a gólt.
Saját közönségük előtt nem spórolnak a találatokkal a fiúk! Gólarányuk 9 ütközetben 21-14, minden mérkőzésen betaláltak, sőt, egy találkozót leszámítva legalább kétszer eredményesek voltak! Azért ez nem rossz mutató!
Az Eintracht Frankfurt visszavágyik az élvonalba, és ennek megfelelően kezdett is a piros-fekete együttes. A 16. fordulóig őrizte veretlenségét, 18 meccsen 39 egységig jutva. Vendégségben 6-2-1-es sorral, 23-10-es gólaránnyal! Minden túráján legalább egyszer betaláltak Gekasék, tehát a támadószekcióval nincsen probléma. Ha nyernek, akkor az élre állnak, tehát motivált lesz Armin Veh társulata!
Az elmúlt években négy hamburgi meccsükön háromszor mindkét fél betalált. Azt gondoljuk, hogy a találkozó kiváló játékot hoz majd, és ennek megfelelően nem hiányoznak majd a gólok sem. Húzzuk be a mindkét fél betalál opciót, és hajrá gólok!

Olvasói sztorik