Hírek

Paksi öröm, Kecsó bú…

A zöld-fehérek otthon tartják a három pontot.

[subhead]Paks-Kecskemét 1![/subhead]
Hasonló helyzetben lévő csapatok csatáznak vasárnap délután: a Paks és a Kecskemét is érdekelt a nemzetközi kupaporondon, ráadásul mindkét gárda 1-1-es hazai döntetlen után száll repülőre a jövő héten. A zöld-fehérek Észak, a lila-fehérek pedig Kelet felé veszik az irányt.
Ami a bajnokságot illeti: a tavalyi szezon alapján egyértelműnek tűnik a tolnaiak sikere, hiszen az elmúlt évadban a 2. helyen zárt a Kis-legénység, míg aktuális riválisuk csak a 12. pozíciót kaparintotta meg.
A nyáron tovább erősített a Paks, és nem mellékesen anyagilag is tovább izmosodott a kis klub. A felkészülés jól sikerült, az EL-ben kettős győzelemmel léptek túl Hefflerék az andorrai riválison, majd a Tromsö ellen játszottak 1-1-et.
A Kecskemét nagyon kiszámíthatatlanul tolta tavaly: egészen jó periódusok után mély gödrök következtek, a stabilitás egyedül a gólok számában mutatkozott meg. Hol sokat rúgtak, hol még többet kaptak 🙂 Idegenben pocsékul teljesítettek Foxiék, ugyanakkor a Magyar Kupában sikerült egészen a döntőig masírozniuk, ahol pedig a bajnok Fehérvárt fektették kétvállra.
Az egymás ellenki mérleg erőteljes paksi fölényt mutat. 2009 óta 6 meccsből 4-et a zöld-fehérek nyertek, kettő lett iksz. Tavaly oda-vissza nyertek Bödéék. Azt gondoljuk, hogy a két, talán tartalékos összeállításban szereplő együttes ütközetéből a hazaiak keverednek ki jobban. És emellett a +2,5-ös opciót is jó ötletnek tartjuk…

Olvasói sztorik