Hírek

Egy kis kosárcsemege!

Kosárlabdával eddig kevesebbett foglalkoztunk, ám Andrew.nak hála ezúttal ezt sem kell nélkülöznünk!

[subhead]Csehország – Litvánia, Kétesély hosszabbítással: 1 @ 1.85
kosárlabda: Női Európa Bajnokság
Dátum: 2011-06-27 18:00 CET[/subhead]
[p]Kiéleződött küzdelem zajlik Lengyelországban a női kosárlabda Európa Bajnokságon. A litván és a cseh alakulat is kiválóan teljesít idáig, nem okoztak csalódást más nemzetekkel ellentétben.
A csehek az első körben a B csoportba kerültek a fehérorosz, a brit és az izraeli csapattal. Mindhárom mérkőzését nagyon simán hozta a csapat (Izrael 72:56, Nagy-Britannia 60:45 és Fehéroroszország 67:62). A következő körbe tehát veretlenül került be a csapat, itt már érdekesebb meccsek vártak rájuk: összehozta őket a sors az oroszokkal, a törökökkel és a litvánokkal is. Két meccset játszott az alakulat eddig ebben a csoportban, s itt már meginogtak egy kicsit. Az oroszok ellen a vártnál sokkal simábban kaptak ki 69:55-re, a török gárdát azonban sikerült megverniük szoros meccsen 56:51 arányban. Most a litvánok következnek és nem szabad hibázniuk.
Az elméleti vendégek, tehát a litvánok első körben az orosz, a török és a szlovák gárdával kerültek egy kvartettbe, tehát lényegesen keményebb ellenfelekkel hozta őket össze a sors. Mégis megnyerték a csoportot, holott a két győzelem (Törökország 64:58 és Oroszország 76:64) egy meglepetés vereséget is számolhatott a gárda (Szlovákia 46:57). A lényeg a csoportgyőzelem, így következhetett a mostani csoport, ahol az új ellenfelek: Csehország, Nagy-Britannia és Fehéroroszország. Az előző két találkozó lehozta a csapat, bár a britek ellen meglepetésre szenvedtek (64:63), a fehéroroszok ellen már eléggé simán ment a dolog (68:50).[/p][p]Most biztosan vérre megy a csata, hiszen ha a csehek nem nyernek, akkor elszállnak az esélyeik, míg a litvánok a vereség esetén is közel maradnak a csoportgyőzelemhez. Erre alapozom a tippemet, a litvánoknak nem kötelező hozniuk ezt a meccset, a cseheknek viszont igen, ez engem a hazai győzelem irányában visz kicsit (persze csak papíron hazai győzelem)![/p][p]Tipp: Kétesély hosszabbítással: 1; Tét: 5 egység a következő szorzóval: 1.85[/p]

Olvasói sztorik