Hírek

Kapósak a Szolnok játékosai

Kiesett az NB I-ből a Szolnoki MÁV FC, de játékosai igencsak kapósak az átigazolási piacon.

[p]Az köztudott volt, hogy az NB II-be kiesett, és a szezon végén tulajdonosváltáson átesett szolnoki klub nem kívánja megtartani az elmúlt bajnokságban szereplő keret tagjait, csupán a szolnoki játékosoknak (Antal Gábor, Balogh Pál, Lengyel Béla, Rézsó Péter, Szalai Botond) kínál új szerződést a 2011–2012-es évadra. A 2010 őszén érkezett szakvezető, Simon Antal is távozott a Tiszaligetből, a helyét a klub korábbi játékosa, Romanek János foglalja el a kispadon – írja a szoljon.hu.[/p]

[p]– Egyelőre még nem tudom, hol folytatom az edzősködést – felelte Simon Antal. – Úgy tűnik, az első osztályú kluboknál nincs szabad státusz, valamennyi kispad foglalt, az NB II pedig még tart, ott csak hétvégén ér véget a pontvadászat, s utána kezdődik meg az edzőkeringő. Így jobb híján jelenleg a szabadságomat töltöm.
[/p]
[p]Korábbi játékosainak egy része azonban már nem sokáig élvezheti a nyári szünetet, ugyanis az élvonalbeli klubok lassan megkezdik a felkészülést a következő idényre. Pláne azok, amelyek a nemzetközi porondra is kiléphetnek. Ha minden igaz, akad olyan, tavasszal szolnoki színekben szerepelt labdarúgó, aki akár külföldön is bemutatkozhat.
[/p]
[p]A tavaszi bajnoki mérkőzéseket látva hamar kiderült, Milos Jokic személyében egy képzett, többre hivatott játékos került a télen Szolnokra. A szerb másodosztály listavezetőjétől, az FK Bask együttesétől februárban érkezett középpályás gyorsan felhívta magára a rivális klubok figyelmét, s várható volt, hogy több első osztályú gárda is megkörnyékezi a nyáron. Nos, a futballista valóban kapós is volt a piacon, ám nem sokat gondolkodott, merre is vegye az irányt. A Magyar Kupa-győztes Kecskemét legénységét ugyanis honfitársa, Tomiszlav Szivics irányítja, így nem volt kérdéses, hogy elsőbbséget élvez a KTE ajánlata a többi kérővel szemben. A megegyezés állítólag már meg is született az érdekeltek között, csupán az aláírás hiányzik a szerződésről.
[/p]
[p]A 22 éves Búrány Zoltán nem véletlenül szerepelt a különböző utánpótlás-válogatottakban. A kiesés ellenére Szolnokon is jó teljesítménnyel hívta fel magára a szakvezetők figyelmét. Ajánlatban nem is szervezett hiányt az elmúlt hetekben, fővárosi és vidéki első osztályú klubok is szerették volna megszerezni. Ez végül a következő szezonban dobogó közelbe pályázó Haladásnak sikerült, a védőként és szűrőként is otthonosan mozgó fiatal Aczél Zoltán edző hívó szavát elfogadva, két évre kötelezte el magát Szombathelyre.
[/p]
[p]Vitalijs Melnicsenko kapus egyetlen meccs kivételével egyenletes, jó formában védte végig az egész tavaszi idényt. A jó alakú, magas és fiatal lett hálóőrt három első osztályú együttes is szeretné megszerezni. A szoljon.hu információi szerint a Vasas, a Kaposvár és a Zalaegerszeg fut versenyt érte. Hogy melyikük lesz a befutó, napokon belül kiderül. Zsolnai Róbert meglehetősen hányatott két év után került a télen Szolnokra. Simon Antal szép lassan újra felépítette a magas, kimondottan jól fejelő csatárt, akit állítólag az újonc Diósgyőr szemelt ki magának.
[/p]
[p]Joseph Ngalle közönség-kedvencként hagyta el tavaly az NB II-es makói alakulatot. Most régi klubja ismét szeretné soraiban tudni, a tárgyalások közel vannak a megegyezéshez. A MÁV FC-nek három kölcsönjátékosa volt: a Debrecenből érkezett Máté Péter, a ferencvárosi Fitos Lászlóról és az újpesti Remili Mohamed. A nyáron mindhárman visszatérnek anyaegyesületükhöz, ám hogy ott milyen szerepet szánnak nekik a vezetők, az csak a felkészülés során derül ki.
[/p]
[p]Jelen állás szerint hét olyan futballista szerepelhet ősszel is az NB I-ben, aki tavasszal Szolnokon játszott. Egy kieső csapattól azért nem rossz teljesítmény. És még nincs vége az átigazolási szezonnak![/p]

Olvasói sztorik