Foci vb 2014

Vb: egy horvát, egy iráni és egy öreg is van az ausztrál keretben

Fran Karacic, Daniel Arzani és Tim Cahill is a csapatba kerülhet.

A 21 éves, zágrábi születésű Fran Karacic is bekerült az ausztrál labdarúgó-válogatott bő, egyelőre 32 fős világbajnoki keretébe.

Az ausztrálok holland szövetségi kapitánya, Bert van Marwijk azt mondta: megadja az esélyt az NK Lokomotiva Zagreb szélső védőjének, hogy biztosítsa helyét az együttes vébé előtti, törökországi edzőtáborába, ahova már csak 26 vagy 27 játékos utazhat el.

Nincs sok játékosunk azon a poszton ‒ utalt Karacic beválogatására a szakember.

Hozzátette: a technikai háttérszemélyzet tájékoztatta arról, hogy van egy horvát játékos, aki ausztrál útlevéllel is rendelkezik, kapitányként pedig érdekelte őt a lehetőség.

Karacic játszott az U21-es horvát válogatottban, édesapja révén azonban ‒ aki viszont Ausztráliában született ‒ kettős állampolgár. A keretben még egy újonc szerepel, az iráni származású Daniel Arzani, aki még gyerek volt, amikor családjával Ausztráliába költözött.

A bő keretben ott van a 38 éves Tim Cahill is, akiről Van Marwijk úgy tartja, talán minden idők legjobb ausztrál játékosa. A szövetségi kapitány szerint Cahill kiváló csatár, aki mérkőzéseket képes eldönteni, bár keveset játszott az idényben, és kétszer annyi idős, mint például Arzani.

Ő viszont nem lesz ideges, ha 90 ezer ember előtt kell játszani ‒ mondta az edző az angol másodosztályban szereplő Millwall játékosáról, aki karrierje során már három vébén vett részt.

A 23-as végleges kereteket június 4-ig kell megadni.

nyitókép: az ausztrál válogatott szakmai stábja, fotó: SAEED KHAN / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik