Foci vb 2014

Hevesi Tamás: Németország lesz a világbajnok

A népszerű énekes és futballedző szerint Messi még nem csillogott igazán a brazíliai vébén.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hevesi Tamás gyerekkora óta Brazíliának szurkolok, de a csoportmérkőzések során látott teljesítmény alapján egyértelmű volt számára, hogy Németország jut a döntőbe. Persze, ekkora különbségre ő sem számított.

A népszerű zenész, a REAC férfi-, illetve a Ferencváros női csapatának korábbi edzője jelenleg a cukorbetegek hazai rendezésű Európa-bajnokságára készülő teremlabdarúgó-válogatott trénere. A világbajnokságra visszatérve elmondta, hogy a vasárnapi döntő másik résztvevője, az argentin válogatott játéka eddig nem győzte meg maradéktalanul.

Hetven százalék esélyt látok arra, hogy az eddigi mérkőzéseken kiválóan szervezett német válogatott nyeri a brazíliai világbajnokságot Argentínával szemben – mondta Hevesi Tamás. – Ugyanakkor a németek egy pillanatra sem engedhetnek majd ki, hiszen az argentin csapat a hollandok elleni mérkőzésen már mentálisan is felkészült volt, látszott, hogy győzni akarnak, nagyszerűen védekeztek és Messi bármikor képes meglepni az ellenfél védelmét.

Bár gyerekkorom óta Brazíliának szurkolok, a csoportmérkőzéseken látott teljesítmény alapján egyértelmű volt, hogy Németország jut tovább a döntőbe, de persze ekkora különbségre én sem számítottam. Az óriási győzelem a hazaiak ellen azonban megmutatta, hogy a német csapat sok tekintetben kiemelkedik a mezőnyből. A Nationalelf mondható eddig a legstabilabbnak a vébén. Nem csak védekezésben, de a támadásokban is jeleskednek, mindemellett pedig szellemileg és fizikailag is rendben vannak. Joachim Löwnek továbbá három-négy olyan játékosa is rendelkezésére áll csereként a kispadon, akik bármikor képesek eldönteni egy mérkőzést.

Az argentin válogatott játéka ezzel szemben eddig nem győzött meg maradéktalanul. Bár a négy-három-hármas felállás szerint támadóbb szellemű futballt játszanak, mégis inkább a védekezésben jeleskednek, és a hollandok elleni mérkőzésen láttam rajtuk először a mindenáron győzni akarást. Lionel Messi szintén nem annyira csillogott még ezen a világbajnokságon, mégis főszerepet játszott és játszhat is a dél-amerikai gárda eredményességében. Kulcsfontosságú lesz szerintem, hogy a németek egyébként aranyat érő belső középpályás sora (Khedira, Schweinsteiger, Kroos) mennyire tudják majd tartani a mélyebbről induló Messit – tette hozzá a DiaEuro-válogatott edzője.

A világbajnokságot követően a magyar cukorbeteg futsal-válogatott is teljes gőzzel folytatja felkészülését a szeptember 1-5. között Balatonfüreden rendezendő Európa-bajnokságra. A házigazda és egyben címvédő magyar csapat mellett összesen 15 ország véglegesítette részvételét, köztük a tavalyi ezüst- és bronzérmes Portugália és Horvátország is. A válogatott munkáját és az európai színvonalú sportesemény megszervezését a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi Magyarország által létrehozott DiaEuro Egyesület segíti.

Olvasói sztorik