Foci vb 2014

Titkos utasítás a játékvezetőknek a vébén?

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Német sajtóértesülés szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség utasításba adta a világbajnokságon közreműködő játékvezetőknek, hogy lehetőleg minél kevesebb sárga lapot adjanak.

A Bild úgy tudja, Massimo Busacca, a FIFA bírói részlegének vezetője arra utasította a világbajnokság 25 játékvezetőjét, hogy a meccseken lehetőleg minél később vegyék elő a sárga lapot, a szabálytalanságokat pedig próbálják meg a saját személyiségükkel, büntetni, azaz lapok helyett alkalmazzanak szóbeli figyelmeztetést. A lap értesülései szerint azok a bírók, akik nem tartják magukat a titkos utasításhoz, tarthatnak attól, hogy nem kapnak több meccset a vébén.

A Bild szerint a lapok elmaradása miatt a játékosok nem veszik komolyan a játékvezetőket, a meccsek irányítása pedig hamar kicsúszik a kezükből. Jó példa erre a Brazília–Kolumbia negyeddöntő, ahol összesen 54 szabálytalanság történt és csak négyszer került elő a sárga lap. Az újság úgy véli, ennek fényében a FIFA is felelőssé tehető azért, hogy a világbajnokságon olyan szabálytalanságok történhetnek mint Neymar letérdelése.

Juan Zuniga rúgásáért sem lapot, sem szabadrúgást nem ítélt a spanyol Velasco, hanem engedte tovább a játékot. A brazil csigolyatörést szenvedett, és többet nem léphet pályára a világbajnokságon. Ha a játékosoknak tartaniuk kellene a valódi szankcióktól, talán ez a sérülés is megakadályozható lett volna.

A brazíliai világbajnokságon eddig meccsenként 2,8 sárga lapot osztottak ki, 28 éve nem volt ilyen kevés figyelmeztetés. A Bild megkereste Massimo Busaccát, aki nem akart nyilatkozni – írja a telesport.hu.

Olvasói sztorik