Foci vb 2014

Cannavaro szerint van Gaal tiszteletlen

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az utolsó negyeddöntőben a hollandok a rendes játékidőben gól nélküli döntetlent játszottak Costa Rica ellen. A hosszabbítás is csak helyzeteket hozott, gólt nem. A 121. percben Louis van Gaal lecserélte az addig parádésan védő első számú kapusát, Jasper Cillessent és helyette behozta Tim Krult. Az angol Newcastle United kapusa még egyetlen percre sem állt a kapuba a világbajnokságon addig a pillanatig.

Louis van Gaal újfent bizonyította, hogy miért tartják nagy taktikusnak. A rizikós kapuscsere végül őt igazolta. Krul az összes tizenegyesnél jól érezte az irányt, kettőt meg is fogott, 4-3 lett a vége. Hollandia tehát továbbjutott és Argentínával találkozik az elődöntőben.

A Manchester United edzője a mérkőzés után rengeteg dicséretet kapott a rajongóktól, hogy volt bátorsága kapust cserélni, de természetesen olyan dolog nincs, ami mindenkinek tetszene. A 2006-os világbajnok olasz csapat tagja, Fabio Cannavaro elítélte a holland trénert, mert úgy gondolta, tiszteletlenség, amit tett.

– Tudom, most mindenki úgy kezeli van Gaalt, mint egy legendát vagy egy mágust. Hogy őszinte legyek, ez egy olyan dolog, amit nagyon nem szeretek – mondta Cannavaro. – Ez tiszteletlenség a hálóőrrel szemben. Ki lesz a kapus a következő mérkőzésen? Nehéz döntés előtt áll van Gaal, mert jól nem dönthet. Akárkit is választ, a másik bizalma már nem lesz százszázalékos felé.

Olvasói sztorik