Foci vb 2014

A vébé miatt csökkent a makaói kaszinók bevétele

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A brazíliai világbajnokság miatt júniusban csökkent a makaói kaszinók bevétele, amire öt éve nem akadt példa.

A szerencsejáték-felügyeleti és koordinációs iroda statisztikái szerint a kaszinók bevétele júniusban 3,7 százalékkal elmaradt az előző havitól, így 3,4 milliárd dollárt tett ki. A havi visszaesés azért látványos, mert a bevételek a gazdasági válság kitörését követően, 2009 júniusától kezdve minden egyes hónapban növekedést mutattak.

A kaszinók bevétele az elmúlt öt évben sorra rekordot döntött: 2013-ban az előző évhez képest mintegy húszszázalékos növekedéssel a 45 milliárd dollárt is meghaladta. Ez minden idők legmagasabb összege, és Las Vegast lekörözve, a világ szerencsejáték fővárosának címét jelenti Makaó számára. Az elemzők az idei évre a 2013-ashoz hasonló növekedést várnak, a júniusi visszaesést csupán szezonálisnak tekintik, amelyet júliusban is gyenge adatok követhetnek.

A jelenség hátterében a Brazíliában zajló világbajnokság húzódik meg, amelynek következtében számos játékos átmenetileg a sportfogadás felé fordult kaszinók helyett. Az elpártolás ugyanakkor csak a bajnokság végéig tart, ezt követően a játékosok visszatérnek a gépekhez és asztalokhoz – írják az amerikai Barclays hongkongi részlegének elemzői a trendekről kiadott jegyzetükben.

Olvasói sztorik