Foci vb 2014

Virágból készült kupával tiszteleg Debrecen

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A világbajnoki trófea három méter magas, másfél méter átmérőjű, 24 kilogramm szalmarózsából készült másával tiszteleg Debrecen a brazíliai torna előtt; a virágszobrot hétfő délután helyezték el a város főterén.

Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere szerint a virágból elkészített kupát meglepetésnek szánták a futballszerető debrecenieknek és a városba látogató turistáknak. A virágszobor az eredeti trófea, a 18 karátos aranyból készült, 36 centiméter magas, 3,8 kilogrammos, hivatalos nevén FIFA Világkupa mása.

Pikó Sándor képzőművész, a debreceni virágkarneválokon munkáival többszörösen győztes tervező komoly alkotásnak nevezte az eredeti kupát, amelyet előzetesen fotókon és más dokumentumokon tanulmányozott.

Mint mondta: arra a kérdésre kereste a választ, hogy mi köze a kupának a focihoz? A kupa tetején lévő gömb ugyanis nem labda, hanem a Föld, a két hölgy pedig egy lehulló leplet tart, amelyből előbukkan a földgömb egy része.

Szabó Erzsébet, a kompozíció másik készítője hozzátette: a virágkupát 24 kilogramm szalmarózsa felhasználásával 24 óra alatt készítették el, a kupa virágokkal díszített felülete meghaladja a 15 négyzetmétert.

Boros József, az Aranybika szálló tulajdonosa elmondta: a nagyméretű virágkupa a debreceni virágkarneválig lesz látható a szálló előtt, utána az Aranybika halljában tekinthetik meg az érdeklődők.

Olvasói sztorik