Foci vb 2014

Klinsi: nem barátságos meccs lesz

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Egyesült Államok a 94. percig vezetett Portugália ellen, ám ekkor egy utolsó pillanatban lőtt Varela-góllal az ibériaiak pontot mentettek. Emiatt a Jürgen Klinsmann irányította amerikaiak továbbjutása a csoportból egyelőre nem biztos. A nyolcaddöntő kiharcolásáért legalább egy pontot kell szerezniük a szintén négy pontos németek ellen.
A G-csoport csütörtöki csúcsrangadóján a korábbi német kapitány honfitársaival néz farkasszemet. Klinsi hangsúlyozta: „Jogi nem lép velem kapcsolatba a mérkőzés előtt, ez most nem a barátságos beszélgetések ideje. Most ellenfelek vagyunk.”
Ami a tényeket illeti: egy esetleges döntetlennel mindkét csapat továbbjutásnak örülhetne, ám az amerikaiak kapitánya nem elégszik meg az egy ponttal: „Csapatom mindig a győzelemre törekszik – ilyen a mi mentalistásunk, ez az erősségünk. Elég öntudatosok vagyunk, és ezt szeretnénk bizonyítani. Meg akarjuk nyerni a csoport, és hét ponttal csoportgyőztesként továbblépni. Nagyon érdekes mérkőzésre számítok, az ellenfelet pedig tiszteljük.”

Olvasói sztorik