Foci vb 2014

CR7 óriási dolgot tett!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!
Kiderült, miért vágatta Cristiano Rolando a saját hajába a különleges jelet, amelyen mindenki jót nevetett az utóbbi napokban, ám a sztori közel sem ennyire mókás. Korábban volt már példa hasonló szimbólumra a portugál aranylabdásnál, akkor egy V betűt nyíratott a frizurájába, amely a Victory (győzelem) szót szimbolizálta.
Most azonban teljesen másról szól a történet. A frissen vágott jel egy sebhelyet jelképez. Az egyéves Eric Ortiz Cruzt a múlt héten operálták meg, a műveletet pedig Cristiano Ronaldo finanszírozta – írja a német Sport Bild.
CR7 eredetileg egy dedikált mezt bocsájtott volna árverésre, és a befolyt összeget a családnak adományozta volna, ám a 29 éves klasszis úgy döntött, hogy a kezelés teljes költségét finanszírozza.
Az egyéves fiú veleszületett kortikális diszpláziában szenved (a kortikális diszplázia, tumorok és vaszkuláris malformációk a leggyakoribb neokortikális, epilepsziát okozó agyi szerkezeti rendellenességei – webdoki.hu), agykérgét műtötték. A kis Eric naponta körülbelül 30 epilepsziás rohamot kapott korábban. Az 50.000 euróba kerülő operációt a család nem tudta volna kifizetni, Rolando viszont segített. Lehet őt szeretni, utálni, de amit a pályán kívül művel, az példamutató magatartás!

Olvasói sztorik