Foci vb 2014

Isten keze 28 éves

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!
1986. június 22-én, amikor a magyar válogatott már túl volt a jelenleg is utolsó világbajnoki fellépésén (1986. június 9.), Maradona az elődöntőbe jutatta az argentin válogatottat.
Mindmáig az egyik legismertebb, legpikánsabb összecsapást rendezték ezen a napon a világbajnokságok történetében Mexikóvárosban. Az argentin válogatott az ősi rivális Anglia ellen csapott össze a legjobb négy közé kerülésért.
Az akkoriban a világ legjobbjának tartott Diego Maradona duplázott a találkozón, de nem is akárhogy. Az 55. percben a félpályáról indulva megbolondította az egész angol védelmet, majd a kapuba rúgta a játékszert. Ezzel már 2-0 volt az állás. Rémisztően hasonló gólt rúgott jelenkorunk egyik legjobbja, a szintén argentin Lionel Messi 2007-ben a Getafe ellen a ligában. https://www.youtube.com/watch?v=BZ4kVJ8qwUo
Négy perccel korábban, amikor az argentin csapat a vezető gólját szerezte, Diego Maradona segítségül hívta „Isten kezét” is. Egy kéz, ami gyakorlatilag az elődöntőbe juttatta az argentinokat. A mérkőzés tunéziai játékvezetője, Ali Bin Nasser nem vette észre a szabálytalanul szerzett gólt, így nemhogy lapot nem osztott ki Maradonának, hanem megadta a találatot.https://www.youtube.com/watch?v=-ccNkksrfls
A jelenleg 53 éves argentin legenda a mérkőzés utáni nyilatkozatában azt mondta, hogy a gólt egy kicsit Maradona feje, egy kicsit Isten keze szerezte. Az angolok már csak szépíteni tudtak annak a Gary Linekernek a góljával, aki jelenleg a BBC stábjának tagjaként ott van a brazíliai világbajnokságon. A mérkőzés vége 2-1 lett, az argentinok továbbjutottak, majd megszerezték második világbajnoki címüket.

Olvasói sztorik