Egyéb

Szó nélkül kirúgta a Digisport a magyar televíziózás legendáját

Megviselte a szörnyű érzés, hogy semmibe veszik.

A jelek szerint megszűnt a Digisport televízióban az Amiről nem beszéltünk című műsor, ráadásul a készítőjét, Vitray Tamást egyszerűen elfelejtették tájékoztatni, derült ki a Bors vasárnapi cikkéből.

Az elmúlt két évben lassacskán elkezdték nyirbálni a honoráriumot, de még mindig jó volt, nyugdíj mellé ez nem árt. Az tűnt fel nekem, hogy a cég vezetője nem keres, nem szól egy szót sem – mesélte a magyar televíziózás 85 éves legendája a Forbes Flow nevű rendezvényen.

Vitray azt is elmesélte, rosszulesett neki, hogy kilenc év alatt egyszer sem sikerült találkoznia a csatorna igazgatójával, de aztán hozzászokott.

Június 30-án felvettük a műsort, és azt mondja az egyik kameraman nekem, hogy „Na, Tanár úr, most egy ideig nem látjuk egymást”. Kérdeztem, hová mész? Azt válaszolta, a műsor megy szabadságra, augusztusban-szeptemberben nem lesz. Nekem ezt senki sem mondta hivatalosan. Eltelt a két hónap, szeptember vége felé kértem az asszisztenst, kérdezzen rá a vezetőségnél, hogy kell-e menni. Pillanatnyilag az a helyzet, hogy egyetlen szót sem szólt hozzám senki, elvben még mindig van a műsor – magyarázta.

Árulkodó jel, hogy szeptember 20-án azonnali hatállyal felmondtak a műsor szerkesztőjének, Edvi Lászlónak.

Annyit hallottam, majd a társaság új, román tulajdonosa tájékoztat bennünket. Várjuk, de biztos vagyok benne, sosem tudhatjuk meg, miért nem kellettünk tovább. Tamást megviselte a döntés, szörnyű érzés, ha semmibe veszik az embert. Kikérem magamnak, hogy a televíziózás élő ikonjával így bánjanak ‒ nyilatkozta.

nyitókép: nyugat.hu, Mészáros Zsolt

Olvasói sztorik