EB 2016

Kassai: toleránsnak kellett lennem Ronaldóval az Eb-n

A magyar játékvezető arra is válaszolt, hogy Bödét vagy CR-t könnyebb fegyelmezni.

A kemma.hu olvasóinak a kérdéseire válaszolt a magyar játékvezető, Kassai Viktor, aki végig nagyszerű teljesítményt nyújtott a franciaországi Európa-bajnokságon, a döntőben pedig negyedik számú játékvezetőként volt jelen.

– A döntő előtt az angol kolléga számított favoritnak. Az egész szezon során kimagasló teljesítményt nyújtott és végül megérdemelten lett kijelölve erre a mérkőzésre. Természetesen a kijelölés előtt valamennyire reménykedtünk benne, hogy hátha ránk esik a választás, de örültünk annak, hogy ha nem is játékvezetőként, de tartalékként Ring György kollégámmal a döntőn közreműködhettünk – válaszolta Kassai Viktor arra a kérdésre, hogy hogyan reagált, amikor megtudta, hogy a finálét nem ő vezeti.

Kassainak aztán felrótták, miért engedte a Portugália-Franciaország mérkőzésen, hogy Cristiano Ronaldo “végig a pálya mellett és a pályán rohangáljon” a lecserélése után.

– Egy játékvezetőnek néha toleránsabbnak kell lennie és abban a helyzetben úgy láttam, ez a megfelelő megoldás – magyarázta a magyar spori, aki aztán megkapta azt a kérdést, hogy a háromszoros aranylabdás portugált vagy Bödét könnyebb fegyelmezni.

– A játékosok túlnyomó többsége partnere a játékvezetőnek hazai és nemzetközi szinten is. Egy jó játékvezetőnek meg kell találnia mindenkihez a megfelelő kommunikáció eszközt, hogy partnere legyen a mérkőzés során. Természetesen más eszközöket kell használni, ha magyarul, a saját nyelvünkön beszélünk valakivel, és az is, ha idegen nyelven. És persze az is más, ha valakivel havonta találkozunk vagy évente.

Az olvasói kérdésekre adott többi válasz itt található meg.

Olvasói sztorik