EB 2016

A magyaroké volt az egyik legizgalmasabb meccs az Eb-n

A portugálok elleni csoportmeccsünket a legjobbak között említik.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hivatalos honlapja összeszedte a nemrég véget ért franciaországi Európa-bajnokság öt legizgalmasabb találkozóját (nem sorrendben), amelyek között megtalálható a magyar válogatott egyik csoportmeccse is.

Magyarország – Portugália 3-3

Ki ne emlékezne nemzeti tizenegyünk utolsó csoportmeccsére, ahol igazi gólparádét rendezett a magyar és a portugál együttes. Háromszor került előnybe Bernd Storck legénysége, ám mind a háromszor egyenlíteni tudtak Naniék. Ezen a találkozón esett a magyarok, és talán az egész Eb legszebb gólja, ami Gera nevéhez fűződik.

https://www.youtube.com/watch?v=3s-Tx_s8ess

Olaszország-Spanyolország 2-0

Az egyik legizgalmasabb nyolcaddöntő kétségkívül az olaszok és a spanyolok összecsapása volt, amelyen Sergio Ramosék maradtak alul. Chiellini és Pellé góljai mellett több helyzet is volt a kilencven perc alatt, de végül Moratáék nem tudtak túljárni Buffon eszén, így búcsúzniuk kellett.

Wales – Belgium 3-1

A negyeddöntők legnagyobb meglepetését Wales aratta, amely együttes a sokkal esélyesebbnek vélt belgákat mosta le a pályáról. Emlékezetes gólt szerzett a csapat nélküli Hal Robson-Kanu, aki három ellenfelét bolondította meg gólja előtti cselével.

Németország-Olaszország 1-1, tizenegyesekkel 6-5

A mumusa ellen találkozott a “Nationalelf” a negyeddöntőben, hiszen eddigi nyolc találkozásuk alkalmával egyszer sem sikerült legyőzniük Olaszországot. A rendes játékidőben ez most sem sikerült Löwéknek, egy hihetetlenül izgalmas tizenegyes párbaj után azonban végre ők örülhettek.

Franciaország-Izland 5-2

Szintén a negyeddöntőben láthattuk az egyik legjobb meccset, ahol a meglepetéscsapat Izland végül búcsúzni kényszerült a jóval erősebb házigazda ellen. Griezmannék már az első félidőben eldöntötték a továbbjutás sorsát, hiszen négygólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

Olvasói sztorik