EB 2016

Király Gábor a legkeresettebb magyar labdarúgó

Az interneten, az Európa-bajnokság alatt – Storck is az élmezőnyben van az edzők között.

Az Európa-bajnokság végeztével a Klikkmániakeresőmarketing ügynökség megvizsgálta, hogy hogyan befolyásolta a torna az internetes kereséseket. A kutatás a torna alatti rövidtávú trendeket hasonlította össze, egy-egy napi keresési csúcs alapján.

Ronaldóra keresünk a legtöbbet

Az elmúlt évben az adott ország válogatott játékosaira történő összes keresések alapján felállított sorrend szerint a legtöbbet:

  • Portugáliára (9 261 310 átlagos keresés havonta),
  • Spanyolországra (3 316 600),
  • Angliára (2 757 900),
  • Franciaországra (2 275 100),
  • Németországra (2 220 110),
  • Belgiumra (1 568 000),
  • Walesre (1 429 700),
  • Svédországra (1 240 000),
  • Olaszországra (747 510),
  • és Lengyelországra kerestek (725 340).
  • A portugáloknál Cristiano Ronaldóra az elmúlt 12 hónapban önmagában több mint átlag hatmillió keresés történt havonta. A kontinenstorna idején is a portugál csapatkapitány bizonyult a legnépszerűbb játékosnak a Klikkmánia elemzése alapján, őt követi a francia Antoine Griezmann, a harmadik helyet Gareth Bale foglalja el, a negyedik Mario Gomez, a német válogatott játékosa, az ötödik legtöbbet keresett európai labdarúgó pedig a svéd Zlatan Ibrahimovic.

    A csapatokkal kapcsolatos keresési trendeket nézve elmondható, hogy folyamatosan nőtt az érdeklődés az egyes válogatottak iránt. A legnépszerűbb csapat a torna ideje alatt a bajnok portugál válogatott, amelyet a németek, az olaszok, az angolok és a franciák követnek. A mérkőzések idején egy adott csapat iránti érdeklődés mindig növekszik, viszont a kiesés után elenyésző a keresések száma, amit jól példáz a sereghajtók között is az angol majd az olasz válogatott szereplése utáni minimális keresési átlag.

    Király Gábor a király

    A legnépszerűbb magyar játékos a tornát megelőző egy évben a Google keresések havi átlaga alapján Dzsudzsák Balázs (9 900 keresés) volt, akit Király Gábor (6 600), Gera Zoltán (4 400), Szalai Ádám (4 400) és Kleinheisler László (3 600) követ. A 2016-os Eb alatt ez a sorrend átalakult: a sort Király Gábor vezeti, aki a szürke mackónadrágjával és nagy védéseivel egész Európa szívébe belopta magát. A csapatkapitány Dzsudzsák Balázs a bajnokság ideje alatt a második legkeresettebb játékos volt, akit a fiatal felfedezett Nagy Ádám követ, akire az első és az utolsó mérkőzés ideje alatt kerestek kiemelkedő számban. Gera Zoltán a 2016-os Európa-bajnokság utolsó csoportmérkőzésén a későbbi győztes portugáloknak rúgott góljával kiérdemelte a bajnokság legszebb gólja címet, valamint a meccs utáni időszakban Király Gábor után az ő nevére kerestek a legtöbbet, ezáltal a június 22-i pár napban ő számított a második legkeresettebb magyar játékosnak.

    Bernd Storck a TOP edzők között

    A magyaroknak Bernd Storck német edzővel sikerült kijutniuk a bajnokságra, és szép eredményt elérniük. Storck szakmai sikerét alátámasztja, hogy a Klikkmánia elemzése alapján a hatodik legnépszerűbb edzőnek számított európai viszonylatban a legsikeresebb magyar meccsek időszakában. A torna ideje alatt olyan nagy nevek mellett szerepelhet, mint az olaszok edzője, Antonio Conte, akire a legtöbbet kerestek. A második legtöbb keresés Roy Hodgson nevére érkezett, a harmadik helyet Didier Deschamps foglalja el, akit Fernando Santos és Joachim Löw után a magyar csapat szövetségi kapitánya követ.

    – Az idei foci Eb rengeteg meglepetéssel nyűgözte le a labdarúgás szerelmeseit, ezért szerettük volna megmutatni, hogy formálja át egy ilyen nagy volumenű esemény, ha csak időlegesen is a keresési átlagokat. A keresőmarketingnek és a keresőoptimalizálásnak egyre nagyobb szerepe van, amit minden szegmensben érdekes és érdemes kihasználni – mondta el Asztalos Levente a Klikkmánia ügyvezető igazgatója.

    Olvasói sztorik