EB 2016

Több ezer letartóztatás az Eb-meccsek kapcsán

Az Interpol négyezer embert fogott el, és 40 millió dollár készpénzt foglalt le a torna alatt illegális fogadások miatt.

A Sky Sports beszámolója szerint egy összehangolt razzia következtében 4100 embert vettek őrizetbe Ázsiában, tiltott szerencsejáték-szervezés, és abban való részvétel miatt. Az Interpol tizenegy országban nyomozott, jelen voltak Görögországban, Olaszországban és Franciaországban is. Ázsiában Malajzia, Szingapúr, Thaiföld, Vietnam és Kína volt a legellenőrzöttebb terület.

A A Nemzetközi Rendőrség Szervezete a SOGA VI néven futtatta az akcióját az illegális szerencsejáték-ipar felszámolására, az Aces nevű “hadjáratban” pedig az internetes fogadások, és a call centeres megoldás lebuktatására törekedtek. A fő irányvonal ebben a témában Kambodzsa, Thaiföld, Dél-Korea, Vietnam és a Fülöp-szigetek voltak.

– Az illegális szerencsejáték óriási üzlet bizonyos köröknek, a szervezett bűnözés melegágya, gyakran összekapcsolódik a pénzmosással, a korrupcióval és az emberkereskedelemmel – nyilatkozta Jim Anderson, az Interpol egyik igazgatója.

A két akció során több mint 10 millió dollárt foglaltak le, de az Interpol becslései szerint közel 500 millió dollár foroghatott az Európa-bajnokság során. A hat SOGA művelet során 12 500 embert vettek őrizetbe, lefoglaltak 40 millió dollár készpénzt, 3400 illegális bűnbarlangot számoltak fel, ahol
4,8 milliárd dollár lehetett az illegális tétek összege.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik