EB 2016

Shaqiri és Ferguson is kiakadt a Gera-gól győzelme miatt

A kissé frusztrált svájci játékos szerint a lengyeleknek lőtt ollózós találatánál nem volt szebb az Eb-n.

Az UEFA honlapján közzétett közönségszavazáson Gera Zoltán Portugáliának lőtt Eb-gólját választották meg az legszebbnek a szavazók.
Végeredményben a magyar középpályás lövése a szavazatok 32 százalékát gyűjtötte be, mögötte Cristiano Ronaldo futott be a Wales elleni fejesének köszönhetően (24 százalék), Shaqiri ollózása pedig a voksok 23 százalékát érdemelte ki. Éder Eb-győzelmet érő lökete 16 százalékon, míg Robson-Kanu Belgium elleni gólja 5-ön zárt.

A győztes Gera-találat

Ez a döntés nem különösen nyerte el Xherdan Shaqiri tetszését, aki szintén ott volt a jelöltek között, miután a lengyeleknek lőtt pazar ollózós gólt.

– Nem vagyok csalódott, amiért nem az én gólom nyert. Ugyanakkor mindenki tudja, hogy az enyém volt a legszebb mind közül. Talán az történhetett, hogy minden magyar szavazott. Lehetséges, jobb lenne, ha bizonyos dolgokra nem lehetne szavazni – fejtette ki véleményét a középpályás.

Az UEFA bizottságának sem tetszett Gera gólja

A bizottság 13 tagja – Sir Alex Ferguson, Alain Giresse, David Moyes, Packie Bonner, Mixu Paatelainen, Savo Milosević, Peter Rudbæk, Gareth Southgate, Thomas Schaaf, Jean-François Domergue, Ginés Meléndez és Jean-Paul Brigger – az Európa-bajnokság tíz legszebb találatát gyűjtötte össze egy listára, melyet közösen állítottak össze, végül pedig ezek közül a legszebbet is megszavazták.

Érdekesség, hogy Gera Zoltán portugálok ellen lőtt gólja még a tízes listára sem fért fel. Íme ezen rangsor végeredménye.

Az UEFA által választott 10 legszebb Eb-találat:

1. Xherdan Shaqiri (Svájc-Lengyelország)

2. Hal Robson-Kanu (Wales-Belgium)

3. Dimitri Payet (Franciaország-Románia)

4. Marek Hamšík (Szlovákia-Oroszország)

5. Cristiano Ronaldo (Portugália-Magyarország)

6. Éder (Portugália-Franciaország)

7. Antoine Griezmann (Franciaország-Izland)

8. Cristiano Ronaldo (Portugália-Wales)

9. Eden Hazard (Belgium-Magyarország)

10. Romelu Lukaku (Belgium-Írország)

Olvasói sztorik