EB 2016

Gyilkosság, börtön! Szörnyű titkot árult el a portugál Eb-hős

Éder gyermekkora korántsem volt felhőtlen.

Az Európa-bajnokság döntőjében csereként beállt Éder a hosszabbítás második félidejében lőtt góljával megnyerte Portugáliának a kontinenstornát, ezzel pedig nemzeti hőssé vált. A csatár életét azonban nem mindig a siker és a csillogás jellemezte, sőt igen nehéz gyerekkora volt: a torna után Éder egy portugál tévének elárulta, az apja gyilkosságért börtönbe került, amikor ő még csak 12 éves volt:

– Az édesapám börtönben ül Angliában. Tizenkét éves koromban ítélték el, méghozzá a mostohaanyám meggyilkolásának a vádjával. Ha jól emlékszem, 16 évet kapott, valamikor mostanában szabadul. Nekem nem adatott meg, hogy családi körben nőjek fel, az eset után nevelőotthonba kerültem – utólag visszagondolva ez jót tett nekem, megkeményített, ugyanakkor sok barátot is szereztem ott. Ez segített azzá válni, ami most vagyok. Bár 12 évesen szomorú és elhagyatott voltam, utána, miután elég pénzt keresetem, ha tehettem mindig meglátogattam apámat – árulta el Éder a sötét családi titkát.

Indiában 1,4 milliárd ember él, mégis mindössze százötvenezer igazolt labdarúgó van az országban. Nem csoda, hogy eddig csak egyszer sikerült kijutniuk a világbajnokságra, de végül akkor is visszaléptek. India 2047-ben ünnepli függetlenségének 100. évfordulóját, erre többek között úgy készülnek, hogy az ország történelmének legnagyobb volumenű futballfejlesztését hajtják végre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!