EB 2016

Két magyar érintett is a L’Équipe Eb-legjei között

A filmes kategóriákra bontott díjazásban Király Gábor és a Magyarország-Portugália meccs is elismerésben részesült.

Az Európa-bajnokság végeztével se szeri se száma a tornával kapcsolatos összeállításoknak, a L’Équipe azonban így is tudott újat mutatni a műfajban – a tekintélyes francia lap filmes kategóriákra bontva értékelte a kontinensviadal legjobbjait. Bár Cristiano Ronaldo kisebb meglepetésre nem, a többi nagy sztár – Griezmann, Bale – azért nyert díjat, a magyarok pedig két kategóriában is diadalmaskodtak, melyekből az egyik ráadásul a kiemelt fontossággal bíró “legjobb forgatókönyv” elismerés.

Ezt nem meglepő módon a hat gólt hozó Magyarország-Portugália találkozó nyerte, melyen a későbbi győztes luzitánok háromszor kerültek hátrányba és álltak kiesésre, de mindháromszor egyenlíteni tudtak. A lap emellett Cristiano Ronaldo góljainak és hisztijeinek a váltakozása, valamint a 20 perc alatt szerzett öt gól miatt ítélte ide a díjat.

A másik magyar díjazott Király Gábor, aki a “legjobb kosztüm” kategóriájában söpörte be az elismerést. Az Eb-k történetének legidősebb játékosává avanzsáló Pizsamaember még a magyar válogatott nyolcaddöntőbe jutása ellenére is ellopta a show-t a csapattól a franciák szerint.

A legjobb rendező a gólkirály Antoine Griezmann, a legjobb színész a Wales-t meglepetésre egészen az elődöntőig cipelő Gareth Bale, a legjobb színésznő pedig a kihagyott büntetője miatt a közröhej tárgyává váló Simone Zaza lett. Rajtuk kívül díjat nyert még két portugál, Éder és Renato Sanches is – előbbi a legjobb mellékszereplő, utóbbi a legígéretesebb színész lett. Végül a legjobban várt kategóriában a Németország-Olaszország negyeddöntő diadalmaskodott, a tizenegyespárbajba torkolló találkozó vihette haza a legjobb filmért járó díjat.

Olvasói sztorik