EB 2016

Ronaldo a szünetben beszédet mondott, így inspirálta a társakat

Cedric Soares elárulta, mit mondott a sérült társ a szünetben.

Mint arról korábban beszámoltunk, C. Ronaldo hiába harcolt minden erejével azért, hogy pályán tudja segíteni társait az Eb-döntőben, sérülése miatt már a 25. percben le kellett cserélni.

Alig néhány órával a lefújás után kiderült, a szünetben milyen beszéddel inspirálta Ronaldo a társakat. Cedric Soares a következőket nyilatkozta:
– Nagyon-nagyon kemény pillanat volt, amikor kiderült, Cristiano nem tudja folytatni a játékot. Azt gondolom, a váratlan csere kicsit mindenkit sokkolt, de a sérült társunk a szünetben fantasztikus beszéddel támogatott minket. Szavainak köszönhetően magabiztosabbak lettünk. Azt mondta: „Figyeljetek, biztos vagyok abban, hogy megnyerjük a döntőt, együtt harcolunk tovább!” Fantasztikusak voltak szavai, együtt csak erősebbé váltunk. A hozzáállása lenyűgözött minket. A szünetben mindenkihez odament, és külön-külön volt egy-egy motiváló megjegyzése hozzánk – árulta el a 24 éves szélső.

Ronaldo egyébként a lefújás után így értékelte a finálét:
– Klubszinten már mindent megnyertem, de a válogatott siker nagyon hiányzott. A portugál nemzet nagyon megérdemelte ezt a dicsőséget – oly sok áldozat után. Nem ilyen döntőről álmodtam, de boldog vagyok. Ez a trófea minden portugál emberé, a bevándorlóké – mindazoké, akik hittek bennünk. Hihetetlen büszke és boldog vagyok – örvendezett a portugál sztár.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik