EB 2016

Ronaldo az összes portugálnak ajánlotta a győzelmet

Előre megmondta, hogy Éder lövi a győztes gólt.

„Ez a kupa az összes portugálé, minden bevándorlóé, mindazoké, akik hittek bennünk” – jelentette ki Cristiano Ronaldo, az Európa-bajnokságon győztes portugál válogatott csatára.

„Nem ilyen döntőt kívántam magamnak, nem tudtam pályán maradni, nagyon fájt a lábam, de így is nagyon boldog vagyok” – utalt arra, hogy a franciák elleni döntő 25. percében le kellett őt cserélni.

A Real Madrid háromszoros aranylabdása arról is beszélt, hogy a torna eleje óta a maga módján végig igyekezett segíteni, vezérelni a csapatát. „Mindig jelen voltam” – szögezte le.

Ronaldo, akit az első félidő közepén hordágyon vittek le a pályáról, a hosszabbításra visszatért a kispad mellé, és a szövetségi kapitány mellett biztatta csapatát. Először akkor sírt, amikor kiderült, hogy nem tudja folytatni a játékot, másodszor viszont már örömkönnyekben tört ki, amikor a lefújást követően a kapitány és a társai ölelgették őt.

Éder: Ronaldo mondta, hogy én szerzem majd a győztes gólt

A finálét eldöntő Éder a hazaiak elleni vasárnapi mérkőzés után elárulta: Cristiano Ronaldo előre megmondta neki, hogy ő szerzi majd a győzelmet érő gólt.

„Akárcsak az egész csapat, ő is erőt, energiát adott nekem, ami nagyon fontos volt” – értékelt a támadó, aki a 79. percben állt be Renato Sanches helyére.

„Azóta, hogy Fernando Santos behívott a keretébe, minden tőlem telhetőt megtettem. Tudtam, hogy egy ilyen pillanat bekövetkezhet” – folytatta Eder, utalva arra a lövésre, amellyel a 109. percben eldöntötte a mérkőzést.

Olvasói sztorik