EB 2016

„Nehéz volt, mert elvesztettük a vezérünket”

Pepe szerint végig a torna megnyerése lebegett a szemük előtt.

Pepe, a portugál válogatott középső védője szerint a franciaországi Európa-bajnokság során végig világos és egyértelmű volt a céljuk: meg akarták nyerni a tornát. Ez végül annak ellenére összejött nekik, hogy legjobbjuk, Cristiano Ronaldo a franciák elleni vasárnapi döntőben sérülés miatt már a 25. percben kiszállt a játékból.

„Nehéz volt, mert elvesztettük a vezérünket, a legjobbunkat. Azt mondtam csapattársaimnak, hogy most már nyerjük meg a mérkőzést neki, küzdjünk ő érte” – mondta Pepe.

A védő elárulta, hogy a szövetségi kapitány a szünetben átszervezte a játékukat, aztán azokban a pillanatokban cserélt, amelyekben kellett. ”Tanúbizonyságát adtuk alázatosságunknak, a portugál embereket képviseltük. Keményen dolgozva megpróbáltunk azonosulni a népünkkel. A kapott kritikák ellenére világos és egyértelmű célunk volt: megnyerni a tornát. Végül a portugál futball történelmének egyik legszebb lapját írtuk” – tette hozzá.

A középpályás Raphaël Guerreiro is azt emelte ki, hogy Ronaldo kiválása után észnél kellett lenniük.

„Természetes, hogy ez hatással volt ránk, de összeszedtük magunkat, egymást segítve nagyon szigorúan védekeztünk. Játékban talán nem mutattunk sokat egy nagyszerű csapat ellen, de a lényeg, hogy megnyertük az Európa-bajnokságot. Hagytuk játszani az ellenfelet, és a kontrákra építettünk. Sikerült kihasználni a hibájukat, s végül megleptük a világot” – összegzett.

A hat találattal gólkirály Antoine Griezmann ugyanakkor azon kesergett, hogy bár mindent kiadtak magukból és nagyon akarták a sikert, nem volt meg a bajnoki esélyük.

„A kapusuk parádézott, illetve néhány helyzetünknél a labda csak kevéssel kerülte el a kaput” – utalt Rui Patricio nagyszerű védéseire és az elszalasztott lehetőségekre, hozzátéve, hogy a portugálok jól játszottak és tíz perccel a vége előtt szereztek vezetést, amivel nagyon megnehezítették a dolgukat.

A csereként beállt Eder a hosszabbításban, a 109. percben döntötte el a mérkőzést. „Frusztráló és bosszantó volt, de ilyen a futball” – szögezte le Griezmann úgy összegezve, hogy ez nem az ő estélyük volt.

Kegyetlen csalódásról beszélt a középpályás Moussa Sissoko. „Minden adott volt a sikerhez. A stadion megtelt, a szurkolók velünk voltak, jól is játszottunk, csak éppen gólt nem tudtunk szerezni. Nagy a csalódás és a szomorúság. Saját közönségünk előtt meg akartuk szerezni az Európa-bajnoki címet, de hát ez van, ezt el kell fogadni” – mondta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik