EB 2016

Francia sajtó: Az álom véget ért

Valamennyi lap gratulált Didier Deschamps szövetségi kapitánynak, aki felépítette a csapatot.

A szomorúság és a kiábrándultság hangján számoltak be hétfőn a francia lapok a hazai válogatott vereségéről a franciaországi Európa-bajnokság döntőjében.

A Le Figaro címlapján a Stade de France gyepén láthatóan elveszett Antoine Griezmann látható a mérkőzés lefújását követően, amelyet Portugália 1-0-ra nyert meg a hosszabbításban.

Összeomlottak – írta a L’Equipe című sportlap, amely a mezébe burkolózva zokogó Paul Pogba fotóját választotta a francia válogatott hatalmas csalódottságának illusztrálására.

Túl kegyetlen – vélte a La Dépeche du Midi című regionális lap, amely André-Pierre Gignacot tette címlapjára, miután kapufát lőtt.

A La Voix du Nord szerint „széttört egy álom”, míg a Sud Ouest szerint „megszakad a szívünk”, a Le Courrier de l’ouest szerint „a kék álom elszállt”. „Mekkora csalódás” – írta a Le Courrier picard.

A Le Parisien csak annyit írt, hogy „ez nem a mi napunk volt”. A legolvasottabb fővárosi lap egyébként az egyetlen francia újság, amely a kupát magasba tartó portugál válogatott fotójával a címlapján jelent meg.

A francia sajtó összességében inkább szomorú, mintsem keserű a kudarc miatt. A Libération címlapján „Mint a Kékek” felirat olvasható, amely arra utal, hogy az ország együtt sír a csapattal.

A L’Humanité pedig csak annyit írt, hogy „Köszönet a pillanatért”, utalva arra, hogy egy vereség után is lehet emelt fővel mosolyogva továbblépni. A lap arra hívta fel a figyelmet, hogy az idei torna egy új francia labdarúgó-generáció újjászületésének éve volt. Valamennyi lap gratulált Didier Deschamps szövetségi kapitánynak, aki „felépítette a csapatot”, és a Le Parisien szerint az edző már a döntő előtt győzött.

A francia lapok azt is kiemelték, hogy a hazai rendezésű torna a franciák és csapatunk egymásra találásának története volt.

„Köszönet, hogy újra szövődött a szerelemi történet a Kékek és a szurkolói nemzet között” – írta a L’Est Républicain, a Le Courrier picard szerint pedig a 11 játékos „egy kis energiát adott végre az országnak és büszkeséget öntött a franciákba”.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik