EB 2016

Francia bánat: rossz nyarunk lesz

Hatalmas kiábrándulást okozott a vereség.

Hatalmas kiábrándulást okozott a francia válogatott számára a vereség a hazai rendezésű Európa-bajnokságon Portugáliával szemben. Didier Deschamps szövetségi kapitány szerint ugyanakkor nincs mit a játékosai szemére vetnie.

A csalódottság jelei akkor is egyértelműen érezhetőek voltak vasárnap este, amikor Antoine Griezmann szomorú arccal átvette a legjobb góllövőnek járó trófeát, vagy amikor Blaise Matuidi középpályás könnyes szemekkel ment le a Stade de France dísztribünjéről nyakában az éremmel.

„Iszonyat, ez egy rémálom. Kevesen múlt. Voltak helyzeteink. Kapufát lőttünk a 92. percben” – foglalta össze a csapat érzéseit André-Pierre Gignac a vereség után.

Szerinte a rendes játékidőben a hazai válogatott uralta a mérkőzést, de azt nem tudta sikerre fordítani. „A portugálok vártak minket, és ránk erőszakoltak egy rossz ritmust. A hosszabbításban aztán végeztek velünk” – mondta a csatár.

Hasonlóan látta a mérkőzést Didier Deschamps szövetségi kapitány is. „Kegyetlen elveszíteni a döntőt, de gratulálunk Portugáliának, amely az új Európa-bajnok. Voltak helyzeteink, de hiányzott egy kis sikeresség, egy kis tisztánlátás, egy kis fizikai frissesség. Nincs mit a játékosaim szemére hányni. Kevés dolgon múlt az egész” – mondta a mérkőzést követően a francia edző.

Blaise Matuidi szerint a portugál válogatottnak az volt az érdeme, hogy végig hitt a győzelemben, és ezt a maga javára tudta fordítani. „A szomorúság ellenére mi is büszkék lehetünk arra, amit a torna alatt végigvittünk, az jó volt, sőt nagyon jó. Egyesítettük a francia népet. Lelkesedést teremtettünk a csapat körül. És örömet adtunk azoknak az embereknek, akik szeretik a focit, és azoknak is, akik talán eddig egy kicsit kevésbé szerették. Ez is egy kicsit a mi munkánknak köszönhető. Erre azért büszkék lehetünk” – vélte a középpályás.

André-Pierre Gignac szerint azért „meg kell emészteni az egészet, de rossz nyarunk lesz”.

Olvasói sztorik