EB 2016

Bíró Bence: zsúfolásig telt a guimaraesi főtér – VIDEÓ

A Portugáliában játszó fiatal magyar értékelte a luzitánok szereplését és mesélt az ünneplésről is.

Korábban már olvashattak a Rangadó.hu-n Bíró Bencéről, a portugál Vitória Guimaraes kötelékébe tartozó magyar utánpótlás-válogatott játékosról, aki nemrég profi szerződést is kapott klubjától. Most ismét őt kérdeztük arról, milyen volt a hangulat az Európa-bajnokság alatt Portugáliában.

– Nehezen indult számukra a torna, de véleményem szerint ott is megvoltak a lehetőségeik, mind a három csoportmérkőzésen. Egyszerűen csak nem mentek be a helyzetek. Aztán sikerült továbbcsúszniuk és jó ágra is kerültek, valamint Fernando Santos szövetségi kapitány remekül állította össze az együttest meccsről meccsre. A védekezés egyben volt, ebből pedig kiválóan csaptak át kontratámadásokba – kezdte Bíró.

– Ezt különösebben nem kell ecsetelni, egyértelmű, hogy a csapat legkiemelkedőbb játékosa Ronaldo. A döntőn is látszott, hogy a sérülését követően gyakorlatilag második számú edzőként irányított a technikai zónából. Hatalmas tekintélye van. A portugál válogatottból egyébként ő a kedvencem is – fogalmazott a 17 éves támadó.

– A döntőt szinte szó szerint bárhol nézni lehetett. Az összes kávézó nyitva állt, az egyik téren pedig óriáskivetítő volt. A lefújást követő ünneplésre a főtéren került sor, az zsúfolásig telt, pedig nem kicsi. Több ezer, lehet, hogy tízezer ember éljenzett ott, gyakorlatilag nem lehetett elférni – mesélt a guimaraesi hangulatról Bíró, aki természetesen a csapattársaival is beszélt az Eb-ről.

– Már az elejétől kezdve hittek a végső győzelemben, bár a csoportkörös szenvedés során egy kissé azért megtörtek. A magyar-portugál előtt egyébként mondták is, hogy ez élet-halál meccs számukra; most pedig viccelődtem velük, hogy megköszönhetik, hogy megengedtük nekik a továbbjutást – zárta szavait Bíró.

Olvasói sztorik