EB 2016

Lineker tudja, ki lehet a megoldás Ronaldo ellen

A BBC műsorvezetője szerint Griezmann megérdemli az Eb legjobb játékosa címet, kivéve ha....

Az Európa-bajnokság döntője előtt a BBC műsorvezetője, Gary Lineker is latolgatta a mérkőzés kimenetelét. A korábbi angol válogatott labdarúgó szerint Kante lehet a megoldás Ronaldóra, a középpályás lehet az, aki megfúrhatja a portugálok játékrendszerét. A portugálokat sztoikus csapatnak tekinti, amely együttes nem játszik szépen, viszont van egy Cristianójuk, akivel mindig esélyesek lehetnek a győzelemre. Az 55 éves szakember aztán külön kitért az esti párharc két meghatározó figurájára, Griezmannra és CR-re is.

– Sohasem tartoztam azon emberek közé, akik szerint Ronaldónak vagy Messinek meg kell nyerniük egy nagy tornát, hogy bebizonyítsák klasszisukat, hiszen ez a szerencsén, és a csapaton is múlik. Cristiano az eddigi pályafutása alapján azonban megérdemelne egy végső győzelmet a válogatottjával is. Ő képes arra, hogy a semmiből kihozzon valami veszélyeset. A jelenlegi Eb-n azonban eddig Griezmann jobban teljesít, nálam egyértelműen ő érdemli meg a torna legjobb játékosa címet, kivéve, ha Ronaldo lő egy mesterhármast a fináléban. A franciának gyönyörű befejezései vannak, lenyűgözően bánik a labdával, nagyszerű focit játszik, és látszik azon az angyali arcán, hogy élvezi, amit csinál – idézi Linekert a Daily Mail.

A nyolcvanszoros angol válogatott végül Pogbára is kitért, aki nincs Zidane és Platini szintjén. Még! A Juve játékosának azonban minden képessége megvan ahhoz, hogy egy lapon említsék majd a fenti francia ex-világklasszisokkal.

Olvasói sztorik