EB 2016

Digne, Jallet és Schneiderlin Palop nyomdokain

Egyetlen percet sem kaptak az Eb-n, mégis bajnokok lehetnek.

Digne, Jallet és Schneiderlin esetleges Eb-győzelmének esetére kissé rosszmájúan talán azt is mondhatnánk, hogy így kell minimális energia-befektetéssel nagy eredményt elérni, de persze mindannyian tudjuk, mennyi munka van akár a kerettagság elérésében is.

Az mindenesetre biztos, hogy az említett játékosok vélhetőleg semmit nem tudnak majd hozzátenni a franciák lehetséges hazai pályán aratott diadalához, hiszen – a mezőnyjátékosok közül ők egyedül – egyetlen játékpercet sem kaptak Didier Deschamps szövetségi kapitánytól.

Ezzel egyben ők lehetnek az első francia nemzetiségű mezőnyjátékosok, akik anélkül kapnak aranyérmet nagy tornán, hogy akár csak beálltak volna. A gallok eddig 1984-ben, 1998-ban és 2000-ben nyertek Európa-bajnokságot, illetve világbajnokságot.

A fenti tény elsőre meglepetésszerűen hangzik, de van sokkal megdöbbentőbb adat is: Andrés Palop – igaz, kapusként – úgy vallhatja magát a 2008-as Európa-bajnokság győztesének, hogy nemcsak a tornán, de semmikor máskor sem játszhatott egyetlen percet sem a válogatottban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!