EB 2016

Legjobb barátja kikotyogta, hogy Klinsmannból angol kapitány lehet

Olivier Bierhoff szerint az Amerikában dolgozó honfitársát érdekli a feladat.

A Telegraph című lap cikke szerint Klinsmann kifejezetten lelkesen beszélt Bierhoffnak arról, hogy esetleg átvenné az angol nemzeti együttes irányítását. A kolléga és jóbarát egyébiránt úgy véli, az évek óta a tengerentúl tevékenykedő tréner jó választás lenne, még akkor is, ha nem egyszerű vele dolgozni, mert mindent megváltoztat, új struktúrákat épít.

Hogy az angol szövetség (FA) és Jürgen Klinsmann tárgyalása milyen szakaszban van, egyelőre nem sejthető, mindenesetre a a Guardian véleménye szerint az Egyesült Államok válogatottjával a júniusi Copa Américán negyedik helyen végző szakember mindenben megfelelne az angolok elvárásainak.

Játékosként vb-t és Eb-t nyert, játszott a Premier League-ben (a Tottenham csapatában), kiválóan beszél angolul, és edzőként is jelentős tapasztalatai vannak – a német válogatott például az ő irányításával lett bronzérmes a 2006-os vb-n.

Azt talán mondani sem kell, hogy a franciaországi kontinenstornán csúnyán leszereplő angolok gőzerővel keresik Roy Hodgson – akivel együtt búcsút intett a két segítője, Gary Neville és Ray Lewington is – utódját.

Ahogy arról néhány napja beszámoltunk, a brit fogadóirodák szerint a német szakember a legesélyesebb a posztra…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik