EB 2016

A döntőt is kihagyja az első számú francia futballszemélyiség

Korábban elképzelhetetlen lett volna, hogy nincs jelen egy hazai tornán…

Michel Platini, az európai fociszövetség (UEFA) előző elnöke minden bizonnyal nem lesz ott az Európa-bajnokság vasárnapi döntőjén.

A francia sportvezető összeférhetetlenség és hűtlen kezelés miatt négy évre el van tiltva a sportággal kapcsolatos mindennemű tevékenységtől, ettől függetlenül – nem hivatalos személyként – meghívták őt a hazájában zajló kontinenstornára. Teodor Teodoridisz, az UEFA főtitkára elmondta, hogy az invitálásuk az egész Európa-bajnokságra szólt, de Platini eddig nem mutatott érdeklődést iránta, ezért úgy gondolják, a döntőn sem lesz ott.

A finálét a házigazda francia és a portugál válogatott játssza vasárnap 21 órától a párizsi Stade de France-ban.

Platini mindkét korábbi nagy nemzetközi tornán főszerepet játszott, amelyet Franciaországban rendeztek. Az 1984-ben hazai környezetben Európa-bajnoki címet szerző válogatottnak csapatkapitánya, a tornának pedig kilenc találattal gólkirálya volt, az 1998-as világbajnokságon – amelyet szintén a franciák nyertek – pedig ő vezette a szervezőbizottságot.

Platini májusban szóban lemondott az UEFA elnöki posztjáról, később pedig bejelentette, hogy mindezt szeptemberben, az athéni tisztújító kongresszuson hivatalossá is teszi majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik