EB 2016

Svájc és Olaszország védelme zárt legjobban az Eb-n

Scharék és Bonucciék kapták a legkevesebb gólt.

Minden nagy torna érdekes kérdése, hogy melyik együttes kapja majd a legkevesebb gólt az adott eseményen. A válasz bonyolultabb, mint elsőre gondolnánk, hiszen nem feltétlenül a legmesszebb jutó és nem is feltétlenül a csoportkörben elhulló válogatottak a legesélyesebbek erre.

A 2016-os Eb-n az elődöntőket követően ez a kérdés eldőlt. Mivel az eddig “élen álló” németek két gólt is begereblyéztek és végül hárommal estek ki, ezért biztossá vált, hogy Svájc, illetve Olaszország két-két kapott találatával a legjobb lesz ebben az összevetésben.

A Nati ugyanis sem Albániától, sem Franciaországtól nem kapott gólt, a csoportkörben csakis Románia – közelebbről Stancu büntetője után – ünnepelhetett ellenük. A kiesés aztán a nyolcaddöntőben jött el, amikor a lengyelek 1-1 után tizenegyespárbajban intézték el őket. Ekkor Blaszczykowski volt eredményes.

Az olaszok viszont csoportelsőként tudták le az E jelzésű kvartettet. A belgák nagyon sima, 2-0-s legyőzését követően szenvedős meccsen végül a svédeket is megverték egy Éder-góllal, így az Írország elleni találkozó már nem osztott-szorzott. Nem is vették túl komolyan, Brady pedig kihasználta lehetőségét és a 85. percben a nyolcaddöntőbe fejelte a szigetországiakat. A Squadra Azzurra azonban később a spanyolokat is lenullázta (2-0), így jöhettek a németek és egyben a búcsú is. Özil feltörte az olasz reteszt és bár Bonucci tizenegyesből aztán egalizált, a tizenegyespárbajt természetesen a Nationalelf nyerte, így Conte legénysége két kapott góllal utazhatott haza.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik