EB 2016

A német kapitány távozása a téma az Eb-kudarc után – lapszemle

Vége az álomnak, de pechet is emlegetnek a lapok Németországban.

Németország 2-0-s vereséget szenvedett az Európa-bajnokság elődöntőjében, így a világbajnoki győzelem után elmarad az Európa-bajnoki címszerzés. A francia válogatott ellen szinte esélye sem volt Joachim Löw csapatának: bár többet birtokolta a labdát, sokkal több elképzelés volt a házigazda játékában, így teljesen megérdemelten győzte le riválisát.

A találkozó után a német lapok szertefoszlott álmokról, illetve Löw jövőjéről cikkeznek.

„Jogi nyitva hagyta a jövőjével kapcsolatos kérdéseket” – írja a Bild, utalva a kudarcra, és arra, hogy ezzel bizony a kapitány helye sem biztos. A Die Welt is a német szakember állásával foglalkozott a „Továbbra is ön ül a padon? Hm, azt hiszem igen” kezdetű cikkében. Hozzáteszik, Löw jelezte, közvetlenül a vereség után nem téma a jövője, megbirkózik ezzel a vereséggel, és elválik, mi lesz a folytatásban.

A lap a vereségre is kitér, mint írják „Az álomnak vége! Németország kudarcot vallott”. Mint azt kiemelik, a német válogatottnak szerencséje sem volt, de nem is tett annyit a győzelemért, mint ellenfele. Ráadásul aki olyan hibákat vét a gólok előtt, mint a németek, annak veresége nem is érdemtelen. „Kudarc, pech és Griezmann”, utal a Kicker cikke a meccs hősére, a francia Antoine Griezmannra, aki két találatával eldöntötte a párharcot.

Szintén az álom végéről ír egy másik neves lap: „Az Európa-bajnoki döntő álma kipukkant” a Bunte szerint, míg a Die Zeit úgy véli, „Az udvarias vendég Németország kiesett”.

Olvasói sztorik