EB 2016

Minden idők legjobb sportolójához hasonlítják Cristiano Ronaldót

Akkorát ugrik, mint az exkosaras Michael Jordan, és van, aki már az Aranylabdát is odaadná neki.

Szerda este Portugália kétgólos győzelmet aratott Wales ellen, ezzel pedig bejutott az Európa-bajnokság döntőjébe. A Rangadó.hu összegyűjtött néhány nemzetközi sajtóvisszhangot az elődöntőről.

A portugál sportlap, az O Jogo az online kiadásában Cristiano Ronaldót magasztalja, az első góljánál az exkosaras Michael Jordanhez, minden idők legjobbnak tartott sportolójához hasonlítják, hiszen a történelemben ő ugrott hasonlóan nagyokat, mint a portugál gólszerző. A nyomtatott kiadásában a sportlap egy szóval jellemzi Ronaldo mozdulatát: „gyönyörű”. Emellett megjegyzik, hogy Ronaldo az Európa-bajnokságok történetének legeredményesebb játékosa lett holtversenyben Platinivel.

A szintén portugál A Bola a nyomtatott kiadásának címlapján stílszerűen francia nyelven írja azt, hogy „Portugália, Szeretlek”. Ki mást, mint Cristiano Ronaldót magasztalják, aki szenzációs gólt szerzett, és a meccs embereként emlegetik.

A Wales Online egy csapatképpel nyit, amelyen a szomorú walesi játékosok ünnepelnek a szurkolótáborral. A honlap pedig a vereség ellenére természetesen pozitívumként említi az elmúlt heteket, és megköszönik a csapatnak, hogy ezt a csodálatos érzést megélhették.

A South Wales Evening Post is büszke a válogatottra: „Az Eb-álom véget ért, de felemelt fejjel tér haza Wales” címlappal nyit. A mindig fenyegetést jelentő Cristiano Ronaldo véget vetett a nagy menetelésnek.

A Marca honlapján már egyértelműen Cristiano Ronaldo kezében látja a következő Aranylabdát, viccesen csak ennyit írnak: „Cristiano Ronald’Or”.

A francia L’Equipe is Ronaldo fényképével ellátott cikkel indít, és kiemeli, hogy Portugália már csak egy lépésre a nagy álomtól. Cristiano Ronaldo visszatért, és újra ambiciózusan játszott.

Olvasói sztorik