EB 2016

Clattenburg és Kassai között dőlhet el a finálé

Az angol spori elsőszámú riválisa Kassai Viktor, akiről szuperlatívuszokban beszél a szakportál.

A you-are-the-ref.com legfrissebb beszámolójaszerint nagy valószínűséggel Mark Clattenburg (angol) vezetheti a 2016-os Európa-bajnokság döntőjét, miután Wales szerda este búcsúzott a tornától.

A lap azt is kiemeli, hogy az UEFA játékvezetőinek vezetője, az olasz Pierluigi Collina úgy véli, hogy ezidáig az angol spori nyújtotta a legjobb teljesítményt, aki így kiérdemelheti a finálét. A portál szerint Clattenburg legnagyobb riválisa a magyar Kassai Viktor lehet. A szaklap írója, Keith Hackett ugyanakkor kiemelte: „Szerintem Markra esik majd a választás. Azt gondolom, ha így alakul a besorolás, teljesen megérdemelten kapja meg az angol játékvezető a finálét.”

Ezzel párhuzamosan a Football Refereeing blogjáncsak elismerősen írnak Kassai Viktor eddigi tevékenységéről, akiről kiemelik, hogy ezidáig a német-olasz rangadón nyújtotta a legjobb teljesítményt. Azt írják: „végig kézben tartotta a mérkőzést, empatikus volt, de közben sportszerű is, ráadásul kiváló kondícióval bírta a 120 perces találkozót, amely végül tizenegyesekkel ért véget.” Hangsúlyozzák, lényegében többet futott, mint néhány játékos, mégsem tűnt kimerültnek a lefújás után. Nagyszerű teljesítménye kapcsán kiemelik, hogy játékvezetői csapatával a kiemelt negyeddöntő után az eddigi legmagasabb osztályzatot érdemelték ki a portálnál.

Olvasói sztorik