EB 2016

Elek Ákos: Bánrévén még a háromméteres gazt is lenyírták az Eb után

Még nem tudta feldolgozni a torna utózöngéit a válogatott játékos. Külföldről egyelőre nincs konkrét ajánlata.

Elek Ákos, a Diósgyőri VTK játékosa is ott volt az Európa-bajnoki 23-as keretben. Sérülése miatt később állt munkába, így az első két csoportmeccsen nem jutott szóhoz, de a portugálok ellen már pályán volt, és Belgium ellen is bekapcsolódott a játékba. Vele készített interjúta DVTK hivatalos honlapja.

– Lehet, hogy még nem is tudtam felfogni – felelte Elek Ákos arra kérdésre, sikerült-e már végiggondolni az elmúlt hetek történéseit. – A barátaim mondták, hogy mi azt elképzelni sem tudjuk, mi volt itthon. Ők mesélték, hogy megállt az élet a meccseink alatt, mert annyian nézték a mérkőzéseinket, és annyian szurkoltak nekünk. Amikor hazajöttünk, nagyon jó érzés volt, hogy ilyen szeretettel fogadtak minket, és vadidegen emberek jöttek oda hozzánk, hogy elmondják, mekkora örömet okoztunk nekik. Ez volt a legfontosabb. Ami nekem nagyon nagy öröm, ezt mindenképpen szeretném kiemelni, hogy régóta nem láttam már gyerekeket a bánrévei focipályán, mert három méteres gaz volt. Most, amikor mentem haza, látom, hogy lenyírták a füvet és a gyerekek ott fociznak. A szülők mondták, hogy ezt váltotta ki az Európa-bajnokság a gyerekekből. A srácok most már nem Ronaldók, és Messik akarnak lenni, hanem a magyar játékosok neveit skandálják. Most nagyon sok srác focista akar lenni és ez nagyon fontos.

Az interjúban szóba kerültek a további tervek is, amiken Elek az Európa-bajnokságot követő pihenő alatt el is gondolkodott:

– Pont ez alatt az egy hét alatt gondolkodtam ezen, hogy mi lehetne az új kihívás. Most azt szeretném elérni, hogy ne ez az Eb legyen a csúcs a karrieremben. Szeretnék még valami nagyobb dolgot elérni a válogatottal. Jó lenne, ha hasonló körülmények között tudnánk hazajönni egy vébéről.

Illetve szóba került a DVTK-s folytatás is.

– Itthonról már volt megkeresésem, de külföldről még csak tapogatózások vannak. Van még két hónap az átigazolási szezonból. Azért is kértem csak egy hét pihenőt, hogy ameddig itt vagyok – ez lehet két év, lehet augusztus vége, vagy csak pár hét -, addig minden erőmmel azon vagyok, hogy segítsem a csapatot. Már az első fordulóban is jó formában szeretnék lenni. Kutya kötelességem, hogy amíg a DVTK játékosa vagyok, addig a maximumot nyújtsam, mindent megtegyek a klubért, hiszen a klub is megtette ezt értem. Ez nem csak egy Európa-bajnoki szereplés volt, hogy kimentünk, nem égtünk le nagyon, aztán hazajöttünk, hanem kifejezetten jól szerepelt a csapat. Ez megnövelte a magyar játékosok ázsióját, más lett a megítélése a magyar focinak, ezért bízom benne, hogy ha jön egy külföldi ajánlat, akkor olyan összeget tud majd értem kapni a klub, amiből tovább tud majd építkezni.

Olvasói sztorik