EB 2016

Dárdai: nem ér semmit az Eb-szereplés, ha nem jön a szurkoló a stadionba

A Hertha BSC szakvezetője tartja, hogy jegy nélkül engedné be a szurkolókat az első fordulókban; kétszer törte össze Berlinben a mágnestáblát.

Dárdai Pál interjút adott a Forbes Magazin magyar kiadásának. Szerdán jelenik meg az újság, az Index.hu viszont már előtte elolvashatta, és összeszedte a német Hertha BSC jelenlegi edzőjének legfontosabb állításai.

Dárdai elmondta, „ha az első pár fordulóban nem lesznek kint a stadionban a szurkolók, nem ért semmit az Eb, lapos lesz minden, mint előtte. Ha a vb-re nem jutunk ki, visszakerülünk oda, ahol voltunk. A tönkrevert szurkolói kultúrát most lehetne visszahozni.” – vélekedett a szakember, aki az NB I-es klubvezetők helyében jegy nélkül engedné be az embereket a stadionokba az első fordulókban.

Az MLSZ-t arra ösztönözné, hogy az Európa-bajnoki szereplésért járó több mint egymilliárd forintból a gyerekek mellé szerződtessen topedzőket. Magáról az Eb-szereplésről is úgy nyilatkozott, hogy a csapat felnőtt a feladathoz, de van hová fejlődni: az utolsó két meccsen ugyanis hét gólt kapott az együttes.

A berlini munkája is szóba került, mint kiderült, két mágnestábla bánta azt, hogy a játékosaival nem kiabál. További részletek itt olvashatók.

Olvasói sztorik