EB 2016

Portugál-francia döntő, Ronaldóék aranyérme?

Luiz Felipe Scolari korábbi portugál szövetségi kapitány szerint a Cristiano Ronaldo vezette csapat döntős lesz az Eb-n, és a fináléban is győzni fog.

A 67 éves brazil szakember az RTP televíziónak adott nyilatkozatában azt mondta, ez azért lehetséges, mert a portugálok már eddig is jobban játszottak, mint a papíron náluk erősebb riválisuk.

– Ha túljutnak Walesen, a franciákkal találkoznak majd a döntőben, ahol nagyon nehéz meccs vár rájuk, de úgy gondolom, ott is nyerni tudnak – nyilatkozta Scolari, aki 2003 és 2008 között irányította a portugál válogatottat.

A brazil edző szerint a szerdai elődöntő is kemény összecsapás lesz, de a portugálok már a lengyelek elleni negyeddöntőben is megmutatták, hogy még akkor is tovább tudnak jutni, ha nagyon korán hátrányba kerülnek.

Scolari Cristiano Ronaldóról azt mondta, kiváló játékos, aki nyilván már fáradtabb egy tétmérkőzésekkel teli szezon után. Hozzátette, a válogatott nem csak Ronaldóból áll, név szerint Ricarod Quaresmát, Nanit és Renato Sanchezt nevezte még meghatározó futballistáknak.

A Portugália-Wales elődöntő szerdán 21 órakor kezdődik Lyonban. A másik ágon a házigazda franciák a világbajnok németekkel csapnak össze csütörtökön.

Olvasói sztorik