EB 2016

Ezek a zenék pörgették fel a magyar Eb-hősöket

A kemény rocktól a rap-számokon át a mulatósig minden felcsendült az öltözőben.

A magyar labdarúgó-válogatott sikerében a zenének is komoly szerepe van. Az Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőig menetelő nemzeti csapat tagjai, habár egységesek a pályán, a zenei ízlésük viszont rendkívül tarka – a kemény rocktól a mulatósig bármi felcsendülhet az öltözőben.

A színfalak mögött a török Bursasporból elvágyódó Dzsudzsák Balázs csapatkapitány a lemezlovas, általában a szélső válogatása szokott szólni az öltözőben.

– Nagyon vegyes, hogy milyen számokat hallgatunk az öltözőben – mesélte a védő Korhut Mihály a Blikknek. – Én például szeretem a mai slágereket, de a Republic a kedvencem. A válogatáson a Kis Grófótól a Hooligansen át a darálósabb, pörgősebb zenékig minden szokott zengeni.

A csapatban nem mindenki pörgeti fel magát már utazás közben, van, aki jobban szeret csendben hangolódni az összecsapásokra.

– Nekem teljesen megfelel, ami az öltözőben szól, de útközben már nem hallgatok zenét, jobban szeretek elmélyedni a gondolataimban, koncentrálni – árulta el a kapus Dibusz Dénes. – Régen ez nem így volt, mindig az Eye of the tiger című sláger pörgetett fel, de már kinőttem belőle.

A ferencvárosi kedvenc, Böde Dániel a keményebb vonalat képvi­se­li. Ha ő választ zenét, akkor az ausztrál banda, az AC/DC szól.

Király Gábor nagy kedvence Jon Bon Jovi It’s My Life című slágere, amelynek már minden dallamát fújja, hiszen akárhol is véd, 2000 óta erre a számra melegít be, ezzel tüzeli fel magát.

A Coldplay zenekar Juhász Roland kedvence, a meccsek előtt is ezt hallgatja, a múlt héten az angol rockegyüttes berlini koncertjére is ellátogatott a csatár Né­meth Krisztiánnal együtt. A bandát Dzsudzsák Balázs is szereti.

50 cent, az amerikai rapper a válogatott támadójának, Né­meth Krisztiánnak a harci kedvét növeli.

A Hooligans dalai is gyakran felcsendülnek az öltözőben, Dzsudzsák Balázs zenei összeállításainak állandó szereplője. A Tartson örökké című slágerük a válogatott CD-jére is felkerült.

Ki ne ismerné Kis Grofó A nézését meg a járását című slágerét, amely gyakran csendül fel meccsek előtt és után az öltözőben? A mulatós zene a csatár Szalai Ádámot pörgeti fel a leginkább.

Az Eb-n is nagy sláger lett, és a válogatottat is felpörgeti Az éjjel soha nem érhet véget című dal, amely nem hiá­nyozhat a meccsek előtt.

Fiola Attila az MC Hawer & Tekknő mulatós zenekar A börtön árnyékában című dalát hallgatja legtöbbször utazás közben, ettől kerül meccshangulatba.

Olvasói sztorik