EB 2016

Az UEFA beszólt Walesnek, a gyerekeknek kívül tágasabb

A családtagok mostantól nem vonulhatnak a pályára ünnepelni a játékosokkal.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) azt kéri a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság elődöntős csapatainak játékosaitól, hogy a mérkőzés után ne vigyék be a pályára gyermekeiket – adta hírül az MTI. A walesi szövetség beszámolója szerint az UEFA úgy fogalmazott: aranyos, de nem biztonságos, amikor a játékosok a gyermekükkel ünnepelnek a meccsek után a gyepszőnyegen.

A Wales-Belgium (3-1) negyeddöntő után a győztes brit csapat tagjainak nemzeti színekbe öltöztetett gyermekei csatlakoztak édesapjukhoz, de az UEFA elővigyázatosságból azt kérte, hogy a portugálok elleni, szerdai elődöntő után ez ne ismétlődjön meg.

Korábban, az északírek elleni nyolcaddöntős sikert követően Gareth Bale a játéktéren kergetőzött a hároméves kislányával, majd a karjába kapta. “Érzelmileg nagyon fontos volt számomra, hogy megoszthattam az örömömet a lányommal és a családommal. Akkor már négy vagy öt hete nem láttam őket. Csodálatos élmény volt, amit soha nem fogok elfelejteni” – mondta a Real Madrid csatára. A walesieknél hagyomány, hogy a jelentős mérkőzések – például kupadöntők – után a családok együtt ünnepelnek a pályán a győztes játékosokkal.

“Ez egy Európa-bajnokság, nem egy családi rendezvény” – mondta Martin Kallen, az UEFA versenyigazgatója. Hangsúlyozta: a pálya nem a legbiztonságosabb hely a kisgyerekek számára, hiszen a szurkolók berohanhatnak a játéktérre, a stadion személyzete pedig gépekkel dolgozik a gyepszőnyegen.

“Ez egyre inkább szokás, hogy a családtagok be szeretnének menni a pályára vagy a technikai zónába. De meddig mehetünk el abban, hogy a labdarúgókon kívül másokat is beengedjünk? Csak azoknak szabad a gyepen lenniük, akiknek van akkreditációs kártyájuk. Másoknak nem” – tette hozzá Kallen, aki arra is figyelmeztetett, hogy az UEFA feladata a kockázatelemzés és a stadionok biztonságának fenntartása.

Olvasói sztorik