EB 2016

Francia fesztivál, összeroppantott izlandiak – lapszemle

Franciaországban nagy az öröm, de már Németországra koncentrálnak.

Vasárnap este a vártnál talán simábban jutott tovább az esélyesebbnek vélt Franciaország az Európa-bajnokság negyeddöntőjéből Izland ellen. A házigazdák már az első félidőben négygólos előnyre tettek szert, végül pedig 5-2-es végeredménnyel jutottak be az elődöntőbe. Íme néhány visszhang a meccsről.

Fesztivált rendezett a francia válogatott, jöhet Németország az elődöntőben – írja a francia sportlap, a L’Equipe. A Stade de France-t elöntötte a szakadó eső, de a hazaiaknak így is sikerült elkábítania Izlandot. A mérkőzés emberének a két gólt szerző és egy gólpasszt adó Olivier Giroud-t nevezték meg.

A szintén francia Le Monde szerint a sokkal nagyobb magasságokban lévő Franciaország összeroppantotta az izlandiakat. Majd egy kicsit Rooneyéknak is odaszúrt: „ a gallok véget vetettek a skandináv tündérmesének, melyet három hétig örömmel nézett egész Európa, kivéve Angliát”.

Az ötcsillagos „Les Blues” megmutatta Angliának, hogyan is kell ezt csinálni, és az első félidei villámháborúnak köszönhetően hazaküldte Izlandot – így a Daily Mail.

Az izlandi DV Sport is véget ért hadjáratról számol be. A lap szerint a lelátón csalódott gyerekek és könnyező emberek voltak. A szomorúság azonban egyértelműen csak átmeneti, hiszen nagyon büszkék a csapatra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik