EB 2016

Váczi keményen beszólt Királynak és Dzsudzsáknak

A 90’es évek meghatározó magyar futballistája, Váczi Zoltán mindig is karakteres figura volt, ezúttal pedig érdekes módon a magyar válogatotton, illetve a nemzeti együttes kapusán és csapatkapitányán köszörülte a nyelvét egy interjúban.

A korábbi válogatott focista szerint még most is kint lennénk az Eb-n, ha a portugálok ellen vereségre játszunk, és elkerüljük a csoport elsőséget. A kritikus állítja, erre egy felelős vezetőnek kellett volna utasítania a játékosokat.

– Felháborít, hogy csak nálunk nem volt olyan vezető, aki felismeri, hogy a csoport­elsőség nem jó – kezdte Váczi a Borsnak. – Ha másodikként vagy harmadikként jutunk tovább, elkerüljük Belgiumot, és most Izland vagy Portugália helyett mi lennénk ott a nyolc között.

A Békéscsaba egykori kiválóságát a szerényebb játékosok lenyűgözték, ellentétben Dzsu­dzsák Balázzsal és Király Gá­borral.

– Azok voltak a csapat gyengéi, akiknek húzni kellett volna a gárdát. Király amikor nem kellett, kijött, amikor kellett, nem jött ki a kapujából, Dzsudzsák pedig a Hősök terén megmutatta, jobban teljesít a mikrofon előtt, mint a pályán. Apropó, Hősök tere… Úgy fogadták őket, mintha világbajnokságot nyertek volna. Nem szabad túlértékelni ezt a teljesítményt, és a játékosoknak szerényebbnek kellett volna lenniük, és nem ünnepeltetni magukat. Az 1954-es vb-ezüst­érmeseket nem sztárolták így akkoriban – emlékezett vissza Váczi, akinek a szemében ezek a játékosok csak focisták, a hősök inkább azok az olimpiai bajnokok, akik legyőzik az egész világot.

Olvasói sztorik