EB 2016

A német gólrekorder tart az olaszoktól

Miroslav Klose az Azzurit dicséri, nehéz mérkőzésre számít a negyeddöntőben.

Az Európa-bajnokság negyedöntőjében, szombaton a német válogatott csap össze Olaszországgal. A világbajnokságok történetének minden idők legeredményesebb játékosa, Miroslav Klose nem számít könnyű mérkőzésre, előzetesen pedig az Azzurrit dicsérte, sőt, egyenesen úgy fogalmazott, hogy Conte mester tanítványai erősebbek jelen pillanatban, mint honfitársai. Ennek ellenére a válogatottságot a 2012-es világbajnokság után lemondó támadó bízik a Nationalelf eredményességében.

– Olaszország erősebb, mint volt 2012-ben, akkor ugyebár döntőt játszottak – mondta Klose a Kickernek. Hihetetlen csapatszellem jellemzi az olaszokat, általában még a kispadon helyet kapó játékosok is teljes extázisban ünneplik a társak góljait.

Az olaszok a nyolcaddöntőben a nagy rivális Spanyolországot búcsúztatták Chiellini és Pelle góljaival. Klose szerint a védelemben és a széleken legerősebbek az olaszok.

– A szélső játékosaik nagyon közel helyezkednek a vonalhoz, ezáltal rendkívül széles lesz a pálya, aminek minden szegletét maximálisan kihasználnak. Rendkívül hatékonyak támadásban, a minőségű védelmük teljesítménye pedig egészen lélegzetelállító – dicsérte Klose a szombati riválist.

Olvasói sztorik